Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası Almanya Almanya, Dünya Kupası'ndan elendi, tüm ülke yasa boğuldu! 1938'den sonra ilk kez - 2018 Dünya Kupası Haberleri
        1

        Dünya Kupası F Grubu'nda son maçlar büyük heyecana sahne oldu. Son şampiyon Almanya, grupta bir iddiası kalmayan Güney Kore'yi mağlup etseydi, ikinci tura yükselmeyi başaracaktı.

        2

        Ama Güney Kore maçı 2-0 kazanınca, Almanlar büyük bir hayal kırıklığı yaşadı ve grubu sonuncu sırada bitirerek Dünya Kupası'na çok erken veda etti.

        3

        Grubun diğer maçında ise İsveç, Meksika'yı 3-0 mağlup ederek lider çıkmayı başardı. Meksika ise genel averaj farkıyla ikinci sırada yer aldı.

        4

        İsveç maçında Toni Kroos'un son dakikada attığı frikik golüyle umutlarını son maça taşıyan Almanya, Güney Kore karşısında maç boyunca topun tek hakimiydi.

        5

        Karşılaşmayı yüzde 74 topla oynama yüzdesiyle bitiren Almanlar, buna rağmen rakip kale önünde pozisyon üretmekten uzaktı!

        6

        Almanya, bu yüzden tüm hatlarıyla kapanan Güney Kore savunmasının kilidini açmakta zorlandı.

        7

        Güney Kore, gol arayan Almanların savunmayı iyice boşlamasını uzatma dakikalarında Kim Young-Gwon ve Heung Min-Son'un bulduğu iki golle değerlendirdi ve karşılaşmayı 2-0 kazandı.

        8

        Böylece Almanya turnuvaya henüz grup aşamasında veda ederken, 2018 Dünya Kupası'nın da en büyük hayal kırıklığına imza atmış oldu.

        9

        1938'DEN SONRA İLK KEZ!

        Almanya, Dünya Kupası tarihinde ilk kez grup aşamasını geçemedi. Almanya daha önce sadece Fransa'da 16 takımın katılımıyla düzenlenen ve eleme usulüyle gerçekleştirilen 1938 Dünya Kupası'nda ilk turda elenmişti.