Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Alparslan: Büyük Selçuklu oyuncu kadrosunda kimler var? Alparslan dizisi nerede çekiliyor?
        1

        2020-2021 yılları arasında yayınlanan Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin tarih olarak öncesini anlatsa da, devamı niteliğindedir. Büyük Selçuklu İmparatorluğu'nun devlet yapısını, siyasi olaylarını, savaşlarını ve Sultan Alparslan'ın hayatını ele almaktadır.

        ALPARSLAN: BÜYÜK SELÇUKLU DİZİSİ KONUSU

        2

        Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Alparslan’ın kutlu yolculuğu…

        Selçuklu Sultanı Tuğrul Bey, veliahtını tayin edeceği gün, Bizanslıların Türkmenleri kılıçtan geçirdiği haberini alır. Anadolu’ya sefer emri verir. Sefere giden Selçuklu Meliklerine gizemli suikastçılar saldırır. Saldırının izleri Alparslan’ı hiç ummadığı bir yere götürür. Alparslan suikastçıların peşindeyken, Bizans zulmünden kaçan Türkmen kızı Akça’nın hayatını kurtarır. Bu, Alparslan ve Akça arasındaki destansı aşkın ilk kıvılcımı olur. Ancak Alparslan, Akça’nın güzelliğinin ardında sakladığı sırlardan habersizdir.

        Bizans İmparatoru, Türkmenlerle olan sorunların çözülmesi için General Dukas ve Yüzbaşı Romen Diyojen’i Ani’ye gönderir. Ancak Ani Tekfuru Kekavmenos’un oğlu Yannis’in yaptığı hata, Sultan Tuğrul’un savaş kararı almasına yol açar. Çocukken gördüğü düşlerde kendisine kutlu fetihler müjdelenen Alparslan, Selçuklu ordusuyla birlikte Pasinler’de Bizans’la karşı karşıya gelir. Pasinler, Alparslan’a Anadolu’nun kapılarını Türklere açmak için çıktığı kutlu yolda ilk adım olacaktır.

        3

        ALPARSLAN: BÜYÜK SELÇUKLU OYUNCU KADROSU

        Alparslan Büyük Selçuklu oyuncuları arasında Barış Arduç, Fahriye Evcen, Yurdaer Okur, Mehmet Özgür, Erdinç Gülener, Barış Bağcı, Gizem Karaca, Sarp Levendoğlu gibi başarılı oyuncular yer alıyor.

        Alparslan - Barış Arduç

        Akça Hatun – Fahriye Evcen

        Tuğrul Bey – Barış Bağcı

        Nizamülmülk - Mehmet Özgür

        Romen Diyojen – Sarp Levendoğlu

        Tuğrul Bozan – Yurdaer Okur

        Evdokya – Gizem Karaca

        Çağrı Bey – Erdinç Gülener

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ