Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) Pandemi sürecinde yaz kış demeden denizde kilometrelerce yüzüp, 1 ton ağırlığındaki otomobili iterek kuvvet çalıştıktan sonra taktik antrenmanları yapan Eda Tekin (22), Tokyo Olimpiyatları öncesi en ciddi prova olarak görülen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya hedefiyle mindere çıkacak.

        Tokyo Olimpiyatları öncesi en ciddi prova olarak görülen Avrupa Güreş Şampiyonası, Polonya'nın başkenti Varşova'da başladı. Pazar günü tamamlanacak şampiyonada Türkiye, 30 sporcu ile yer aldı. Şampiyonada Antalyalı güreşçi Eda Tekin altın madalya hedefiyle mücadele edecek. Büyükler 55 kilo kategorisinde mindere çıkacak Eda Tekin, güreşe başlangıcı ve zorlu antrenman çalışmalarıyla kısa sürede başarıya ulaştı. Aynı sporu yapan ablası Ece Tekin'e ailesinin gösterdiği ilgiyi kıskanarak güreşe başlaşan Eda, antrenörü Şerafettin Uysal ile günde 6 saat antrenman yaparak şampiyonalara hazırlandı.

        Antrenörü ve ablasıyla sabah antrenmanına denizde başlayan Eda, ısınmak için kısa süreli güreşin ardından 5 kilometre yüzüyor, su altında kaya taşıyıp, sahilde koşuyor. Orman ve dağda koşuya devam eden kardeşler, güç kazanmak için antrenörlerine ait 1 ton ağırlığındaki otomobili de yolda iterek ve çekerek sabah antrenmanını tamamlıyor. Sıra dışı antrenman programıyla şampiyonalara hazırlanan genç sporcular, akşam ise 4 saat salonda kuvvet ve teknik çalışmayla günü tamamlıyor.

        Güreşe başladığı ilk günlerden itibaren olimpiyata katılmayı hayal eden Eda Tekin, ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece kazanarak başarı çıtasını yükseltti. Avrupa şampiyonasında madalyayı hedefleyen Eda, "Ata sporu güreşte kadın sporcu olarak iz bırakmayı hedefliyorum" dedi.

        GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

        Eda ormanlık alanda otomobili iterken

        Ağacın dalına bağlı halata tırmanırken

        Spor salonunda antrenmanlarından görüntü

        ** ARŞİV GÖRÜNTÜLER

        Otomobilin bagajından halatı alıp aracın önüne bağlarken

        Halatla aracı çekerken (Dron görüntü)

        Kız kardeşi Ece ile sahilde koşu yaparken

        Kız kardeşi ile denize girerken, sahilde güreş tutarken

        Eda ile röportaj  DHA-Spor Türkiye-Antalya Tolga YILDIRIM

        2021-04-19 11:59:43

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler