Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin ‘Ayla’ filminin yapımcısı Mustafa Uslu: Dizi kıvamında filmler yapılıyor
        1

        ‘Ayla’ filminin yapımcısı Mustafa Uslu, “Türkiye’de dizi kıvamında filmler yapılıyor. Dizileri insanlara film diye izletiyorlar” dedi.

        2

        HT Magazin'den Tarkan Abdullaoğlu'nun haberine göre; Gişede 3 milyon izleyici sınırına yaklaşan, Türkiye’nin Oscar adayı ‘Ayla’ filminin yapımcısı Mustafa Uslu, eşi Sinem Öztürk’le birlikte Nişantaşı’nda görüntülendi.

        3

        Basın mensuplarına ayaküstü çarpıcı açıklamalarda bulunan Uslu, “Yüzde 100, açık ara Oscar bekliyoruz. Hangi kurul bu hikâyeyi görmezden gelebilir? Bu filme sadece Türk milleti ağlamıyor, Amerikalılar bizden daha çok ağlıyor, salonda krize giriyorlar. Oralarda ‘Ayla’nın Oscar’a ihtiyacı yok, Oscar’ın ‘Ayla’ gibi bir hikâyeye ihtiyacı var’ deniyor. İlk defa Oscar’a bu kadar yakınız” diye konuştu.

        4

        Uslu, ‘Ayla’nın gişede geride bıraktığı filmler hakkında sorular sorulması üzerineyse, ‘Cingöz Recai’ ve ‘Yol Ayrımı’ filmlerine göndermede bulunarak şunları söyledi:

        5

        “Bütün süper kahramanlar aynı filmde toplandı, Batman’i, Süpermen’i, ‘Ayla’nın karşısına koydular ama başarılı olamadılar. Dizi kıvamında filmler yapıp bunları sinema filmi diye piyasaya koydular. Bazı filmlerin yönetmeni, oyuncuları dizidekilerle aynı. Yıllardır dizileri film diye insanlara izletiyorlar. Türk halkı da başka alternatifi olmadığı için gidip bunları izliyor. Televizyonda gördüğün oyuncularla, yönetmenlerle maalesef sinema yapılamaz. ‘Ayla’ Türk sinemasında çığır açtı.”

        6

        Mustafa Uslu, filmde gerçek yaşam hikâyesi konu edilen Süleyman Dilbirliği’nin kızı Sebahat Dilbirliği’nin “Babamı kandırdılar, Oscar’a gidemezler” şeklindeki çıkışına şu yanıtı verdi: “İnsan babası yoğun bakımdayken böyle ekonomik şeylerin peşine düşmemeli. Allah herkesi ıslah eylesin.”