Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Tiyatro Bakanlar 'Reis Bey'in galasına katıldı

        Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Necip Fazıl Kısakürek'in ünlü tiyatro eseri 'Reis Bey'in Ankara'daki galasına katıldı.

        Devlet Tiyatroları tarafından ilk kez sahneye taşınan, Özer Tunca'nın yönettiği 'Reis Bey'in galasında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Gayet başarılı bir oyun seyrettik. Eser güçlü, yazar güçlü, oyuncularımız güçlü. Gayet güzel bir ortamda, gayet güzel bir eser izledik" dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, seyirciler tarafından uzun süre alkışlanan 'Reis Bey'in bitiminin ardından yönetmen ve oyunculara çiçek takdim etti.

        REKLAM

        Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Reis Bey'in bitiminden sonra sahneye çıkarak oyunun yönetmeni Özer Tunca ile oyuncuları kutladı.

        Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'Reis Bey' için "Eser güçlü, yazar güçlü, oyuncularımız güçlü" yorumunu yaptı.

        REKLAM

        Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt ise görüşlerini "Repertuvarımızı yaparken sadece Devlet Tiyatrosuna, Türkiye'nin içine repertuvar yapmıyoruz, aynı zamanda Balkanlar'a, Avrupa'ya, Türki cumhuriyetlere, Kıbrıs'a da yapıyoruz. Türkiye büyüdü, kültür sanatı da büyüdü. O yüzden Devlet Tiyatroları elinin ulaştığı her yere gitmeye çalışıyor. Biz aynı zamanda yerli ve milli oyunlarımızı da ön plana çıkartmak istiyoruz. Devlet Tiyatrosunun 70'inci yılı. Bu seneki hedefimiz yüzde 70 yerli yazarlarımızı Türk seyircisiyle buluşturmak. Şunu da hiç unutmuyoruz; dünyadan aşağı kalır hiçbir yanımız yok, dünyanın çok değerli, büyük yazarlarını da oynuyoruz. Türk yazarlarımızı da genç yazarlarımızı da oynuyoruz. Bu oyunumuz 70 yıllık Devlet Tiyatroları tarihinde ilk defa oynanan bir oyun. Bu çok değerli ve önemli" sözleriyle dile getirdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ