Batman'da okul malzemesi satan işletmelerde denetim yapıldı
Batman Defterdarlığı tarafından il genelinde kırtasiye ve okul ürünleri satan işletmelere yönelik denetim gerçekleştirildi.
Batman Defterdarlığı tarafından il genelinde kırtasiye ve okul ürünleri satan işletmelere yönelik denetim gerçekleştirildi.
Valilikten yapılan açıklamada, denetimlerde 380 iş yerinin kontrol edildiği, vergi mevzuatına aykırı işlem yaptığı tespit edilen 87 işletmeye idari yaptırım uygulandığı bildirildi.
Denetimlerin cezalandırmaktan ziyade bilinçlendirme amacı taşıdığı kaydedilen açıklamada, vergi bilincini güçlendirmek, belge düzenine uyumu artırmak ve kayıt dışılığı önlemek olduğu belirtildi.
Açıklamada, okul sezonuna özel başlatılan bu tür denetimlerin yıl boyunca süreceğini kaydedildi.
Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.