Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Boğaziçi'ndeki gösterilere ilişkin 22 gözaltı

        Boğaziçi Üniversitesi'ndeki yeni rektör protestosuna ilişkin 22 kişi gözaltına alındı. 6 kişi ise aranıyor.

        Habertürk'ten Şahin Şen'in haberine göre, İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü, üniversitedeki protestolara Boğaziçi üniversitesi öğrencisi olmadığı halde katılarak provokasyon yaptığı ileri sürülen ve yasa dışı sol gruplara üye olduğu iddia edilen 28 kişiyi yakalamak için 13 ilçede operasyon düzenledi. Operasyonda 22 kişi gözaltına alınırken, 6 şüpheli ise aranıyor.

        'GÖZALTINA ALINANLARDAN SADECE 2'Sİ BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİSİ'

        REKLAM

        İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, öğle saatlerinde düzenlediği Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı'nda operasyonla ilgili şunları söyledi:

        "Bu gözaltına alınanlardan 17 kişiden sadece 2'si Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi. Ayrıca aralarında MLKP dahil terör örgütüyle irtibatı olan, örgütsel kaydı bulunan kişiler de bu 17 kişi arasında var. Bu olayın iki boyutu var. Bir tanesi orada Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet, polisimize mukavemet dahil, aynı zamanda 'katil polis' diye bağırıldığını gördük. Polisimize tekme atıldığını gördük. Bunların gereği yapılacak. İkincisi de bir pandemi süreci yaşıyoruz. Bu anlamda birçok kısıtlamayla insanlarımız ve bizler karşı karşıyayız. Bu kısıtlamalara, tedbirlere uyulmadığını gördük. Bununla ilgili arkadaşlarımız gerekli tespitleri yaptılar ilgililere tebligatlarda bulunulacak."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ