Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Britney Spears babasının vasiliğini istediği zaman sonlandırabilir - Magazin haberleri
        1

        Geçtiğimiz aylarda mahkemenin 39 yaşındaki Britney Spears'ın bazı mülklerinden babasının haklarını kaldırması sonrası avukat Vivian L. Thoreen, sessizliğini bozdu.

        2

        People'a konuşan Jamie Spears'ın avukatı, şarkıcının istediği zaman mevcut sistemi sona erdirebileceğini söyledi.

        Vivian L. Thoreen, Jamie'nin Britney'nin vasilerinden biri olarak görevlerini profesyonelce yerine getirdiğini ve kızına duyduğu sevgiyle onu korumaya kendini adamışlığının mahkemede açıkça görüldüğünü öne sürdü.

        3

        "BRİTNEY SPEARS BU HAKKI 13 YILDIR HİÇ KULLANMADI"

        Thoreen, ayrıca sözlerine şunları ekledi:

        Britney, vasiliği sonlandırmak istediğinde avukatından bunu yapması için dilekçe vermesini isteyebilir. Buna hakkı her zaman vardı ama 13 yıldır hiç kullanmadı.

        4

        "KARİYERİME DEVAM EDEMEYECEĞİM"

        The New York Times'ın geçtiğimiz aylarda çıkardığı "Framing Britney Spears" belgeseli ve hayranlarının uzun süredir sürdürdüğü "Free Britney" hareketinin ardından görülen duruşmada, babasının 13 yıl süren vasilik durumu yeniden ele alınmıştı.

        Spears'ın avukatları, mahkemeye başvurarak, babasının vasiliğinin kaldırılmasını talep etmiş, şarkıcının "babasından korktuğunu" ve kontrol onun elinde olduğu sürece kariyerine devam etmeyeceğini belirtmişti.

        Hakim, kasım ayında görülen duruşmada Jamie Spears'ı vasi olarak çekmeyi reddetmiş ancak Bessemer Trust isimli bir başka vasi eklemişti.

        5

        Görülen duruşmada ise Jamie Spears, ünlü şarkıcının bazı mülkleri üzerindeki haklarını kaybetmişti. Jamie Spears, vasilik durumuna Bessemer Trust ile eşit bir şekilde devam edecek ve kızının hayatı üzerinde tek başına kontrol sahibi olamayacak.

        ABD'de vasilik durumu kişinin kendi kararlarını veremeyeceği sonucuna ulaşıldığında görevlendirilen bir kişinin onun hayatında maddi ve tıbbi süreçleri kontrol etmesi anlamına geliyor.

        6

        Genelde yaşlılar ya da ruh sağlığı sorunu olan kişiler için uygulanan sistemin geçirdiği sağlık sorunlarının ardından albüm çıkaran, turneye çıkan, dizilerde konuk oyuncu olarak rol alan Britney Spears için hala sürüyor olması hayranlarının tepkisini çekiyordu.

        Spears kendisini merak eden hayranlarına sık sık sosyal medyadan "İyiyim" mesajı verse de 'Free Britney' kampanyası internet üzerinden yüz binlerce imza toplamıştı.

        7

        BABA-KIZ ARASINDA GERİLİM

        Her ne kadar babasının sağlık sorunları Spears'ı etkilese de Britney Spears, bir süre önce Jamie Spears ile gerilim yaşamıştı.

        Spears'ın 2007'de yaşadığı zihinsel çöküntü nedeniyle babası kişisel yaşamı, kariyeri ve mal varlığının büyük bir kısmı üzerinde kontrol sahibi olmuştu.

        Şarkıcı, geçen yıl Jamie Spears'ın yegane vasi rolünü sonlandırmak için mahkemeye başvurmuştu ancak Britney Spears'ın talebi reddedilmişti.

        8

        "BABAMDAN KORKUYORUM"

        Spears, Los Angeles'ta görülen davada hakimin babasının işlerini denetleme rolünden alınmasını talep etmişti. 38 yaşındaki şarkıcının avukatları Jamie Spears ve Britney Spears'ın herhangi bir iş ilişkisinin olmadığını ve konuşmadıklarını söylemişti.

        Şarkıcının avukatı Samuel D. Ingham, Spears'ın kendisine defalarca babasından korktuğunu söylediğini açıklamıştı. Jamie Spears’ın avukatları iddiaları reddetti ve ayrıca şarkıcının babasının kızının servetini artırdığını belirtmişti.

        9

        REHABİLİTASYON MERKEZİNDE TEDAVİ GÖRDÜ

        İki yıl önce psikolojik olarak zorlu bir süreçten geçen Britney Spears, rehabilitasyon merkezine yatırılıp tedavi görmüştü.

        10

        İLİŞKİLERİYLE DE GÜNDEMDEYDİ

        Spears, 1998 ile 2002 yılları arasında meslektaşı Justin Timberlake ile aşk yaşamıştı.

        İkili, o dönemlerde magazin basınının gündeminden hiç inmiyordu. Ancak, 2002’de Britney, Justin’i koreograf Wade Robson ile aldattığıu öne sürülmüştü. Ayrılık sonrası Timberlake’in, “Cry Me a River” şarkısıyla göndermede bulunduğu yorumlanmıştı.

        11

        Amerikalı şarkıcı, Jason Allen Alexander 2004'te dünyaevine girip, aynı yıl Alexander ile yollarını ayırmıştı. Daha sonra Kevin Federline ile evlenen Britney Spears, 2007'de boşanmıştı.

        İkilinin, Sean Preston ve Jayden James adında iki çocuğu bulunuyor.

        MAHKEME ÇOCUKLARI BABAYA VERDİ

        Zorlu geçen ayrılık sonrası Spears, o dönemlerde kendisini gece hayatına vermişti.

        Mahkeme bu nedenle çocukları Kevin Federline'ye verme kararı almıştı.

        12