Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Derviş Zaim'in koronavirüs testi pozitif çıktı!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde 2020'de ödüle layık görülenler, ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldı. Sinema dalında ödüle layık görülen ünlü senarist - yönetmen Derviş Zaim, koronavirüs testinin pozitif çıkması sonucu törene katılamadı. Zaim'in ödülünü vekaleten filmlerinin uygulayıcı yapımcısı aldı.

        Derviş Zaim, yeni filmi için Ege Bölgesi'nde yaptığı mekân keşfinden döndükten hemen sonra kendini kötü hissedince hastaneye gitti. Koronavirüs testinin pozitif çıkması sonucu tedavi altına alınan Zaim, Cumhurbaşkanlığı'na haber vererek törene katılamayacağını bildirdi.

        REKLAM

        Törene çok az bir zaman kala koronavirüse yakalanan Derviş Zaim'in ödülünü almaya gidememesinden dolayı oldukça üzgün olduğu öğrenildi.

        Türk kültür ve sanat hayatına önemli katkılarda bulunan, Türkiye'nin kültür ve sanatının yücelmesine çalışan, özgün eserleri veya hizmetleriyle üstün kabiliyet gösteren kişi veya kurumlara verilen 'Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri', 7 kategoride veriliyor. Bu yıl ödüle layık görülenler;

        Koleksiyoner... Mehmet Çebi

        Vefa... Necmeddin Okyay

        Kültür Tarihi... Sadettin Ökten

        Sosyal Bilimler... İsmail Kara

        Edebiyat... İbrahim Tenekeci

        Sinema... Derviş Zaim

        Müzik... Özdemir Erdoğan

        Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile Türkiye Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne layık görülen Derviş Zaim'i tebrik etti; "Kıbrıslı Türk yazar, senarist ve yönetmen Derviş Zaim sinema dalında Türkiye Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülüne layık görülmüştür. Kendisini tebrik eder, çalışmalarında üstün başarılarının devamını dilerim."

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Çalışkan
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ