Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Sosyal medyada terör şaka videoları paylaşan Jalal kardeşler tutuklandı!

        Avustralya'nın Victoria eyaletinde yaşayan Max Jalal (20), Arman Jalal (18) ve R. Jalal (16) Melbourne sokaklarında çektikleri videolar ile gündeme geldiler. Sosyal medyada çok izlenen videolar paylaşan kardeşler son videoları ile polis tarafından gözaltına alındılar.

        Bir arabanın içinden dışarıdaki insanlara silahla ateş ettiler. Gerçek olmayan silah ile ses efekti kullanarak yaptıkları şaka insanları çok korkuttu. Panik içinde koşan insanlar saklanacak yer aradılar.

        Arapların giydiği elbiseler ile giyinen gençler yüzlerini kapatarak terörist görünümü vermeye çalıştılar. Muzip gençler, son olarak babası ile telefon kulubesinin önünde bekleyen küçük kızı da korkutunca paylaştıkları video büyük tepki çekti.

        Eğlencenin insanlara korku ve panik yaratmaya başlaması ile polis olaya el koydu. Şakacı kardeşleri gözaltına aldı. Victoria polisi yaptığı açıklamada; "Videolar ne niyetle çekilmiş olursa olsun yaptığı sosyal etki olumsuz sonuçlara neden olabilir." ifadelerini kullandı.

        Jalal kardeşler sosyal medyada saldırgan video yüklememek üzere kefaletle serbest bırakıldı. Bir sonraki duruşmanın 20 Mayıs'ta Melbourne Sulh mahkemesinde görülmesine karar verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ