Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Muhaliflere bilerek ateş açtıkları iddiasına Rusya'dan yanıt

        Rusya Savunma Bakanlığı Temsilcisi İgor Konaşenkov, Rus ve ABD'li askerlerin düzenlenen video konferansında Suriye'nin hava sahasında olaylara engel olmak için karşılıklı anlayış memorandumunu görüştüklerini bildirdi.

        Konaşenkov, Amerika'nın Rus uçağının Suriye'nin güneyindeki muhalif gruplara ABD'nin ricalarına rağmen bilerek ateş açtığını iddia ettiğini belirtti.

        Konaşenkov açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Ateş açılan yapı Amerika'nın ateşkes rejimine katılan muhalefet gruplarının faaliyet gösterdiğini söylediği bölgeden 300 kilometre uzaklıkta bulunuyordu. Hava Kuvvetleri prosedürler çerçevesinde hareket etti ve ABD'nin önderliğini yaptığı koalisyona seçilen hedefler hakkında önceden haber verdi. Fakat Amerika kendi kontrolü altında bulunan grupların koordinatlarını bize sunmadı. Rusya Savunma Bakanlığı, uzun zamandır ABD'ye Suriye'de faaliyet gösteren güçlerin yerlerine ilişkin ortak harita oluşturulmasını teklif ediyor, fakat bu konuda bir gelişme henüz kaydedilmedi."

        Konaşenkov, iki taraf arasında fikir alışverişinin yararlı geçtiğini ve iki tarafında koordinasyonu güçlendirmek ve yeni olaylara engel olmak istediğini belirtti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ