Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Tel Abyad'daki ABD bayrağını PYD'liler bekliyor
        1

        Şanlıurfa'nın Akçakele İlçesi'nin karşısında bulunan terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD kontrolündeki Tel Abyad'a ABD bayrağının asılışı sırasında çekilen fotoğraflar ortaya çıktı.

        2

        Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda ABD bayraklarının PYD üyeleri tarafından değil, bölgede bulunan Amerikan özel kuvvetler askerleri tarafından asıldığı öne sürüldü. Kamuflajlı olan ve ABD askeri olduğu ileri sürülen kişinin bayrağı asışı ve gümrük binasındaki ABD bayrağının yanında Akçakale'ye bakan silahlı PYD'lilerin fotoğrafları sosyal medyada da eleştirildi. (DHA)

        3

        3'Ü İNDİRİLDİ

        Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde terör örgütü PKK/PYD'nin çok sayıda militanının bulunduğu binaya önceki gün asılan ABD bayraklarından 3'ü indirildi.

        4

        Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin kontrolünde bulunan Tel Abyad ilçesinin Mumbatıh bölgesindeki 3 noktaya asılan ABD bayrakları indirildi ancak gümrük binasının üstündeki ABD bayrağı ise halen asılı duruyor.

        5

        Tek ABD bayrağı, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinden de görülüyor.

        6

        Suriye'de 2 Eylül'de Fırat Nehri'nin batısındaki Münbiç ilçesinde terör örgütü PKK/PYD'nin çok sayıda militanının bulunduğu Rafi köyünde de çevreye ABD bayrakları asılmıştı.

        7

        Bölgedeki yerel kaynaklar, teröristlerin ABD bayrağını "kalkan" olarak kullandığını belirtmişti. (AA)

        8

        NÖBETE BAŞLADILAR

        Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan ve PKK terör örgütünün Suriye kolu PYD kontrolünde bulunan Telabyad'ta ABD bayrağı için PYD terör örgütü üyelerinin nöbet tutuğu görüldü.

        9

        Telabyad ilçesinin sınırdan görünebilecek Minbatih Mahallesindeki üç yere ABD bayrakları asılmış ancak tepkiler üzerine bu üç bayrak indirilerek, sadece Telabyad gümrük kapısındaki ABD bayrağı asılı bırakıldı.

        10

        Bugün sabah saatlerinden itibaren PYD terör örgütü üyelerinin, ABD bayrağı yanında nöbet tutukları görüldü.

        11

        Suriye'nin Telabyad ilçesinde ABD-PYD ve YPG bayrakları asılı dururken, ilçenin en hakim noktası olan Telabyad gümrük kapısında ise ABD bayrağı asılı duruyor.

        12

        PYD terör örgütü üyelerinin Türkiye tarafını dürbünlerle izledikleri gözlemlenirken, çatıda PYD üyelerinin ABD bayrağı önünde cep telefonları ile selfi yaptıkları da gözlemlendi.

        13

        Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Telabyad ilçesinde nöbet noktalarının kontrolleri ABD'li askerler tarafından denetlendiği ve askeri araçların gece saatlerinde devriye gezdikleri ifade edildi.

        14

        Türkiye'nin sıfır noktasında ise askeri zırhlı araçların olası gelişmelere karşın sınırda konuşlandığı görüldü. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ