Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Halep'te 1 aylık bebek enkaz altından böyle kurtarıldı
        1

        Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve Rusya'nın yoğun hava saldırılarına hedef olan İdlib'de bombalanan bir binanın enkazından, 1 aylık bebek sağ çıkartıldı.

        2

        Ülkenin kuzeybatısında muhalif grupların kontrolündeki İdlib'e düzenlenen şiddetli hava saldırılarında sabaha karşı, sivillerin ikamet ikamet ettiği 5 katlı bir bina vuruldu.

        3

        Rejim ya da Rus uçaklarının vurduğu binanın enkazındaki vatandaşlara ulaşmaya çalışan sivil savunma ekipleri, 7 kişinin cansız bedenini buldu. Ekipler bu sırada yıkıntıların içindeki 1 aylık bebeği fark etti.

        4

        Titiz bir çalışma sonucunda enkazdan sağ çıkartılan bebek, ambulansla sahra hastanesine yetiştirildi. Sivil savunma ekiplerince isminin Hamide Matuk olduğu tespit edilen bebeğin ailesinin ise enkaz altında kaldığı ya da ölenler arasında bulunduğu düşünülüyor.

        5

        Suriye'de 12 Eylül'de başlayan ateşkesin 19 Eylül'de Esed rejimi tarafından sona erdirilmesinden beri Suriye ordusu ve Rusya'ya ait savaş uçakları Halep'te muhaliflerin olduğu bölgelere yoğun şekilde saldırıyor. Geçen hafta da enkaz altından iki çocuk mucizevi şekilde kurtarılmıştı.

        6

        Enkaz altından kurtarılan bebek sahra hastanesine götürülmüştü.

        7

        Aynı gün enkaz altından kurtarılan 5 yaşındaki bir kız çocuğu ise hayatta kalmış fakat ailesinin diğer fertleri bombardımanda hayatını kaybetmişti.

        8

        Halep'te savaş uçakları, 6 yaşındaki ikizleri de birbirinden ayırdı. Saldırılarda Sabah Şeyh Kasım ile Rağed Şeyh Kasım adlı ikiz çocuklar enkazdan ağır yaralı olarak çıkarıldı. Kaldırılan sahra hastanesinde ikiz kardeşi Rağed'i kaybeden Sabah Şeyh Kasım tedavi altına alındı.

        9

        UNICEF, 23 Eylül'den bu yana Halep'te en az 96 çocuğun hayatını kaybettiğini, 223 çocuğun ise yaralandığını açıkladı. Ayrıca ateşkesin sona ermesinden beri toplamda yaklaşık bin kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ