Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Suriye'deki kar yağışı çileye dönüştü
        1

        Suriye'nin kuzeyini etkisi altına alan yoğun kar yağışı İdlib ve Halep'in kuzeyindeki çadır kentlerde kalan Suriyeliler için çileye dönüştü.

        2

        Türkiye'nin Suriye sınırının güneyinde, Halep'in Azez ilçesindeki zeytin bahçeleri arasındaki çadır kentte yaşam, yoğun kar yağışıyla birlikte daha da zorlaştı.

        3

        Çadır kent sakinlerinden Ebu Faysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailelerin kötü durumdaki çadırlarda kaldığını söyledi.

        4

        "Kış burada sert geçiyor. Yardım kuruluşlarının bize yardım etmesini istiyoruz." diyen Ebu Faysal, yoğun kar yağışı nedeniyle birçok çadırın kullanılmaz halde olduğunu belirtti.

        5

        "Yakacak hiçbir şeyimiz yok. Mazot yok. Çadırkent sakinlerine soba da verilmedi. Çocuklar hasta. Çamurlu yollardan geçilmiyor. Buradan traktörler dahi geçemiyor. 7 aydır halimizi soran kimse yok." şeklinde konuşan Ebu Faysal, kaldığı bölgede yaklaşık 2 bin çadır bulunduğunu belirtti.

        6

        Azez'deki Yazıbağı çadır kenti sakinlerinden Mustafa Ahmed de, kar yağışı nedeniyle çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiklerini ifade etti.

        7

        Sobaları ve yakacakları bulunmadığını vurgulayan Ahmed, kar yağışı nedeniyle çok sayıda çadırın insanların üzerine yıkıldığını söyledi.

        8

        İdlib'in Selkin beldesi sakinlerinden İbrahim Hatib de, kar yağışının hayatlarını olumsuz etkilediğini, yakacak hiçbir şey bulamadıklarını belirtti.

        9

        Hatib, "Yeterince yardım yapılmıyor. Bulabildiğimiz yakıtlar da çok pahalı" diye konuştu.