Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Alman Dışişleri'nden referandum açıklaması!

        Almanya Başbakanı Angela Merkel'in sağ kolu olarak da bilinen Başbakanlık Müsteşarı Peter Altmaier, Türk bakanların Avrupa'da yapacakları referandum etkinliklerinin engellenmesiyle başlayan krizle ilgili açıklama yaptı.

        Almanya Başbakanlık Müsteşarı Peter Altmaier, Funke Mediengruppe'ye verdiği röportajda Almanya'nın yabancı politikacıların ülkeye girmesini engellemeye hakkı olduğunu söyledi.

        Merkel'in en yakınındaki isimlerden biri olarak bilinen Altmaier, "Neyin sağduyulu olduğuna neyin olmadığına yakından bakacağız. Giriş yasağı uygulamak başvuracağımız son yol. Ancak bunu yapma hakkımızı da saklı tutuyoruz." ifadelerini kullandı.

        Uluslararası yasaların diğer tüm ülkeler gibi, Almanya'ya da yabancı hükümet üyelerinin ülkeye girişini engellenme hakkı verdiğini ancak bunun çok sık uygulanmadığını söyleyen Altmaier, "Bildiğim kadarıyla Almanya'da böyle bir şey hiç yaşanmadı. Fakat Almanya'nın uluslararası haklarının tamamını kullanmamış olması, gelecekte de serbest geçiş olacağı anlamına gelmez." şeklinde konuştu.

        REKLAM

        ALMAN DIŞİŞLERİ: YABANCI POLİTİKACILAR ALMANYA'NIN KURALLARINA UYMALI

        Sözcü, Almanya'nın demokratik değerlerine bağlı olduğunu ve Türk vatandaşlarının Almanya'da oy kullanabileceklerini söyledi. Alman Dışişleri Bakanlığıayrıca Almanya'da miting yapacak yabancı politikacıların Almanya'nın kurallarına uymak zorunda olduklarını söyledi.

        Öte yandan Alman hükümetinin sözcüsü yaptığı açıklamada, Türkiye tarafından yapılan Nazi benzetmelerinin son bulması gerektiğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ