Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu 'Hz. Muhammed'in kabri yıkılacak' iddiası

        DIŞ HABERLER SERVİSİ

        Russia Today, Medine'de bulunan Mescid-i Nebevi'nin yeni bir cami projesi çerçevesinde yıkılacağını iddia etti. Habere göre yıkım, hac ziyaretlerinin sona ermesiyle birlikte Kasım ayında başlayacak

        HZ. MUHAMMED'İN KABRİ BURADA

        Mekke'de bulunan Mescid-i Haram'dan sonra Müslümanlar için en kutsal ikinci mescid kabul edilen Mescid-i Nebevi Hz. Muhammed'in kabrini barındırdığı için Peygamber Mescidi olarak da biliniyor.

        Medine'ye Hicret'ten sonra yapılan ve en eski ikinci cami olan Mescid-i Nebevi'de aynı zamanda Hz. Ebu Bekir ve Hz. Ömer'in de kabirleri bulunuyor.

        6 MİLYAR DOLARLIK PROJE

        Mescidin yıkılma gerekçesi olarak, özellikle hac dönemlerinde gelen ziyaretçilerin mevcut durumda barındırılamaması gösteriliyor. 6 milyar dolarlık yeni cami kompleksinde 1.6 milyon kişi aynı anda ibadet edebilecek.

        Ancak, inşaat projelerinin arkasında maddi kaygıların yattığı da sık sık dillendiriliyor. Kutsal topraklarda bulunan otellerin gecelik fiyatları 500 doları bulabiliyor.

        ECYAD KALESİ DE YIKILMIŞTI

        Osmalı döneminde Kabe'yi korumak için yapılan Ecyad kalesi, 2002 yılında yıkılmış, yerine 6 tane 5 yıldızlı otel, 4 bin 360 dükkan ve 520 restoran barındıran Cebal Ömer Kompleksi'nin yapımına başlanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ