Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Libya'da Meclis Milli Genel Kongre binasına saldırı

        Libya'nın başkenti Trablus'ta, geçici Meclis Milli Genel Kongre binasına saldırı düzenlendiği, bazı milletvekillerinin kaçırıldığı bildirildi.

        Milli Genel Kongre binasına silahlı milisler tarafından düzenlenen saldırıda 4 milis öldürüldü. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, El-Ka'ka' ve Es-Savaık isimli silahlı gruplara bağlı milisler, meclis ve çevresindeki bakanlık binalarına saldırdı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 4 milis ölü ele geçirildi.

        Libya Savunma Bakanı Yardımcısı Halid eş-Şerif daha önce yaptığı açıklamada, milislerin Meclis binasına baskın girişiminde bulunduğunu ve bazı milletvekilleriyle görevlileri kaçırdığını belirtmişti.

        Öte yandan, Meclis İçişleri Komitesi Başkanı İbrahim Ebu Şe'ale, devrimcileri başkente gelerek meşruiyeti ve devrimi korumaya çağırdı.

        Şe'ale, meclis'in, devrimcilerden oluşan bir birliği Trablus'ta güvenliği sağlamakla görevlendirmek üzere karar almaya hazırlandığını kaydetti.

        El-Ka'ka' ve es-Savaık grupları Şubat 2011 devriminden sonra Libya'da kurulan en büyük milis gruplardan kabul ediliyor. Bu gruplar MGK'nın yönetimi halka devretmesi talebiyle daha önce de pek çok kez meclis binasına saldırmıştı.

        MGK'nın görev süresi geçen şubat ayında dolmuştu ancak MGK, Şubat 2014 seçimlerinin tarihini bir yıl erteleyerek görev süresini uzatma kararı almıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ