Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Ece Erken'den Benan Kocadereli'ye tepki: Abiyle anlaşmalı mı yürüyor her şey? - Günün magazin haberleri
        1

        Ece Erken'in, 2021 yılında Bodrum'da nikah masasına oturduğu avukat eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, ocak ayında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmişti. Mahmutyazıcıoğlu'nun vefatının ardından zor günler geçiren Erken, eşinin ailesiyle karşı karşıya gelmişti.

        2

        Geçtiğimiz günlerde Celal Mahmutyazıcıoğlu tarafından tehdit edildiğini açıklayan Ece Erken, bu kez Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun eski eşi Benan Kocadereli'yi hedef aldı.

        3

        Kocadereli'nin, kalan miras için "Mal kaçırma yok. Mal kaçırma değil onun adı, her şey Naz ve Eda'nın. Asıl mal kaçıran başka birisi..." yorumunu yaptığı ileri sürüldü.

        4

        "ŞİKAYETÇİ OLACAĞIM"

        İddiaların ardından 44 yaşındaki sunucu, sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir paylaşımda bulundu. Ece Erken, gönderisinde şu ifadelere yer verdi:

        Eğer böyle bir yorum veya cevap verildiyse mahkemede ispat edilcek bu bir! Daha mal tespiti davası sonuçlanmadan tapusu, her şeyi eşime ait olan evi, evleri mirasçı olmadığı halde hukuksuzca nasıl kiraya verdi? Kira elden mi alınıyor? Tekne nerede? Teknedeki seabob bile alınmış kullanılıyor. Demeki ki miras aslında kabul edilmemiş ama mahkemenin haberi yok. Şafak'a ait arabalar nerede? Neden ölümünden 1 ay sonra hepsi satıldı? Abiyle anlaşmalı mı yürüyor her şey... Eğer ortada böyle bir açıklama varsa pazartesi ilk iş şikayetçi olacağım ve ispata davet edeceğim.

        5

        "ALLAH'IM YANINA ALDI DA KURTARDI"

        Daha sonra yeni bir paylaşımda daha bulunan Erken, gönderisine şu ifadeleri not düştü:

        Tövbe tövbe nasıl bir açlıkmış bu bitmedi! Reddi miras yaptığım halde hala bunlar neyin derdinde ya? Eşim neler çekmiş zamanında... Allah'ım yanına aldı da kurtardı belki de... Bundan sonra adımı kim ağzına yalanlarla alırsa cevabını adalet verecek, kaçak dövüşmem.

        Her şeyim, hayatım düzene girmeye başladı. Psikolojim daha iyi ve tek amacım iyi bir anne olmak. Ben önüme bakarken adımı anmaya devam ederseniz reddi mirasımı geri çekip, mallara şerh koydurup, bütün yaptığınız kanunsuz, hukuk dışı işlemlerinize itirazı basacağım, ne evlerden ne de teknelerden kira almaya devam edebileceksiniz... Sattığınız mal ve arabaların da satışını iptal ettirip, eşimden bana ne kalırsa şehit kız çocuklarını okutan bir derneğe bağışlayacağım. Bence susun ama siz bilirsiniz. Benim değil, sizin önceliğiniz belli.

        6

        İKİ ÇOCUK BABASIYDI

        Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Ece Erken'den önce Benan Kocadereli ile evlilik yaşamıştı. Mahmutyazıcıoğlu'nun bu birlikteliğinden Naz ve Eda adında iki çocuğu vardı.

        7

        REDDİ MİRAS

        Öte yandan Ece Erken, geçtiğimiz aylarda Mahmutyazıcıoğlu'nun ailesiyle gerilim yaşamasından sonra, "Eşimi çok sevdim ve onu özlemle anıyorum ama rahmetli eşimi yıllardır gelir kapısı olarak gören ve rahmetli olduktan sonra hala görmeye devam eden bu kötü insanlarla ismimin daha fazla yan yana gelmesini istemiyorum." ifadelerini kullanarak, reddi miras yaptığını açıklamıştı.

        8

        "BAZI AKRABALARIYLA AYNI SOYADI TAŞIMAK İSTEMİYORUM"

        "Eşimin saatini bile istediler." açıklamasını yapan ünlü sunucu, Instagram hesabında yer alan "Mahmutyazıcıoğlu" soyadını kaldırmıştı.

        Durumu fark eden bir takipçisi de Ece Erken'e "Eşinizin soyadını neden sildiniz?" sorusunu yöneltmişti. O kullanıcıya yanıt veren Erken, "Yaşananlardan sonra bazı akrabalarıyla aynı soyadını taşımamak için... Her gün daha da iğrenç şeyler duyuyorum." demişti.

        9

        "TEHDİT EDİLİYORUM!"

        Yaşananların ardından ünlü sunucu, kısa bir süre önce de Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun ağabeyi Celal Mahmutyazıcıoğlu tarafından tehdit edildiğini açıklamıştı. Erken, Mahmutyazıcıoğlu'ndan kendisine geldiğini söylediği mesajları ifşa etmişti.

        10

        "KARDEŞİSİN, MALLARINA ÇÖKMÜŞSÜN!"

        Celal Mahmutyazıcıoğlu'na dava açacağını açıklayan Ece Erken paylaşımında ise, "Sabaha kadar bana tehdit mesajı atan Celal'cik! Evimin önünün kamera görüntülerini almışsın. Sen kardeşisin, mallarına çökmüşsün, katillerin peşine 1 saniye düşmemişsin, benim kapı önümün güvenlik kameralarını ne hakla aldırırsın ki! Aldır! Benim abdestimden şüphem yok! Savcılığa yarın tehdit ve şantajdan veriyoruz! Ah Şafak! Ne üzülüyordur… Ben hepinize tek başıma yeterim. Benimle gurur duyuyordur eşim sıkıntı yok." ifadelerini kullanmıştı.

        11

        "500 BİN VEREYİM DE SUSUN!"

        Gelen tehditler üzerine Erken, "Neye üzülüyorum biliyor musunuz? Miras ne kötü, ne acı bir şeymiş! Bu insanlar her gün bizdeydi, biz de onlarda, çocuklar bir arada… Siz de şahitsiniz; tek kuruş almadım! Şafak'ın bir minibüsü kalmış, o da bende değil. Kapı önümün görüntüsünü aldırıyor ağabeyi ve karısı Ece'de mi diye! Ya 500 bin vereyim susun da Şafak'a bir dua edin! 40'ını bile yapmadınız, Rabbim kim ne hak ettiyse yaşatsın." diye konuşmuştu.

        12

        "KORUMASIZ GEZİYORUM!"

        Ece Erken, yaşananların ardından ağabeyi Celal Mahmutyazıcıoğlu tarafından tehdit edildiği yönündeki sorulara, "Konu ilgili makamlarda. Bu konu ile ilgili konuşmak istemiyorum." yanıtını vermişti

        Erken, ayrıca, "Korumasız geziyorum." diyerek, kimseden korkmadığını dile getirmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ