Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Alışveriş E-ticaret Hepsi birarada GSM mucizesi! - Alışveriş Haberleri

        Ayşegül Akyarlı / Habertürk

        Çocukken ne zaman vapura binsem, tam da vapur hareket ederken elinde mucize tarak denen bir ürünle, çok bağıran bir adam çıkardı ortaya. O adam hem gazoz açıp hem saç tarayabilen 10 parmağında 10 marifetli tarağı tanıtırken, ben olanları mucizeymiş gibi izlerdim hep. O günlerden kalma hayranlığım sonucunda ortaya çıkan bir defom var ki, nerede çok fonsiyonlu, birden fazla fayda sağlayan ürünle karşılaşsam, direkt onunla ciddi düşünüyorum. O an, oracıkta satın alıp, eve götürmek istiyorum. Biliyorum ki böyle hisseden tek tüketici de ben değilim. İşte bunu fark eden markalar sayesinde o pazarlama dehası vapur satıcısının 'Şu elimde görmüş olduğunuz mucize tarak' yöntemi artık her yerde bizimle. Üstelik tarağın yanındaki hediye perukla birlikte. Özellikle de rekabetin yoğun olduğu sektörlerde. Mesela GSM'de..

        YÜZDE 50 İNDİRİM

        66 milyon GSM abonesinin olduğu Türkiye'de operatör olmak kolay değil. Böyle bir ortamda öne çıkmak için türlü fırsatlar sunan operatörler nerdeyse aboneleri için markalardan indirim koparma yarışına girmiş durumda. Abonelerine anlaşmalı markalardan yüzde 40'a varan indirimle alışveriş yapma imkanı kazandıran operatörler bu yolla sadakat artırırken markalar da hedef kitlesini büyütüyor. Bu kazan-kazan anlaşmalarında en çok kazanan yine tüketici oluyor. Ben de sizin için bu indirimlerin avına çıktım. Kim nerede ne kazandırıyor, toparlamaya çalıştım...

        TURKCELL

        Turkcell'in alışveriş fırsatları olarak tanıttığı indirimler için anlaşmalı olduğu 9 marka var. Ikea'dan alışveriş yapan abonelerine yüzde 20+5 indirim fırsatı sunan Turkcell Boyner mağazalarında tek seferde 600 TL'lik alışveriş yapan abonelerine de orta boy valiz hediye ediyor. Migros Sanal Market'ten alışveriş yapan abonelere 100 TL ve üzeri ilk alışverişte 10 TL indirim kazandıran operatör BP'de iki kat puan, Kiğilı'da gömlek ve pantalonda yüzde 40, diğer tüm ürünlere yüzde 30 indirim fırsatı bsunuyor. Kamil Koç ile seyahat eden Turkcelliler biletin yüzde 50'si tutarında yolkart puan kazanıyor. Bonnyfood'da da 60 TL üzeri alışveriş yapana yüzde 20 indirim sağlanıyor.

        VODAFONE

        Biten kampanyaları arasında Mudo'dan Vestel', YKM'den Pizza Hut'a kadar birçok marka ile işbirliği olduğu göze çarpan Vodafone'un şu an aktif olan anlaşma sayısı ise bir. 6666’ya mesaj gönderen aboneler araç kiralama şirketi olan Budget'ten anında yüzde 30 indirim kazanıyor.

        AVEA

        Avea, abonelerine sağladığı avantajları bir fırsat sitesi mantığıyla yürütüyor. Fırsatların sıralandığı aveaavantaj.avea.com adresinde fırsatın yanında o fırsat için kalan süre de belirtiliyor. İndirim oranlarına bakınca da rakiplerinden bir adım önce görünen Avea'nın sunduğu fıorsat sayısı 18. , Sappino's pizza^dan alışveriş yapan abonelerine yüzde 50 indirim sağlayan Avea Koluman Otomotiv'den otomobil alan abonelere de 1000 TL indirim imkanı sunuyor. Avea aboneleri için Jolly Tour'dan yurtiçi otellerde yüzde 40, kültür turlarında yüzde 20, yurtdışı turlarda ise 100 Euro'ya varan indirim kazanmak mümkün. Pizza Hut'ta bir menü alana 1 menü bedavaya veriliyor. Carribou'da ise bir kahve alana bir kahve bedava kampanyası uygulanıyor. Aktif 18 farklı indirim imkanı sunan Avea'da çiçek için de oyuncak için de indirim imkanı var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ