Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bireysel Emeklilik Sertifika faizsiz geliyor! - Bireysel Emeklilik Haberleri

        Rahim AK/EKONOMİ

        Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) gayrimenkul sertifikası tebliğinin güncellenmesi üzerinde yürütülen çalışmaların nihai aşamaya geldiğini açıkladı. Bu amaçla hazırlanan yeni Gayrimenkul Sertifikası Tebliğ Taslağı ile, inşa edilecek veya edilmekte olan gayrimenkul projelerinin finansmanında kullanılmak üzere gayrimenkul sertifikası ihracına imkân tanınacağı belirtildi. SPK, yeni düzenleme ile şu hususlara dikkat edileceğini belirtti:

        • Projenin tamamlanmasına kadar geçecek süre boyunca Borsa’dan gayrimenkul sertifikası satın alınarak evin bedeli aşamalı olarak ödenebilecek.
        • Vade sonunda yapılacak açık artırma sonucu elde edilecek fonun sahip olunan gayrimenkul sertifikası ölçüsünde yatırımcılara dağıtılması suretiyle proje değer artışından yararlanılacak.
        • Tebliğ faizsiz yatırım araçlarına yatırım yapmak isteyen yatırımcılara uygun olarak tasarlanacak.
        • Projelerinde yaşanabilecek olası fiyat düşüşlerine karşılık yatırımcıları asgari seviyede koruyacak bir opsiyon içerecek.
        • İhraççılar tarafından gerçekleştirilmek istenen bir gayrimenkul projesinin yalnızca Tebliğ ile belirlenen orandaki kısmı gayrimenkul sertifikası ihracına konu olabilecek.
        • Projenin belirli bağımsız bölümlerini veya bağımsız bölümlere ilişkin belirli bir metrekaresini temsilen ihraç edilebilecek.

        GYO’DAN FARKI NE OLACAK?

        Sistemle 1 milyon TL’lik daireye sahip olma gücü olmayanların, 50 bin TL’ye de projenin priminden faydalanabileceğine dikkat çeken Feyzullah Yetgin “Bir GYO hisse senedi almak, o GYO’nun bütün portföyüne ortak olmak anlamına geliyor. Bizim modelimizde ise yatırımcı bir projenin 1 metrekaresine bile ortak olacak” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ