Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bakan Işık'tan kıdem tazminatı açıklaması - İş-Yaşam Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Kocaeli Ticaret Odası Meclis Toplantısı'nda konuşuyor.

        Bakan Işık'ın konuşmasından notlar;

        * Kocaeli Türkiye'nin geleceğine damga vuracak projelere ev sahipliği yapıyor.

        * 2015'in çok zor geçtiğini biliyoruz. Gerek Çin'deki büyümenin yavaşlaması, petrol fiyatlarındaki hızlı düşüş, küresel ekonominin belirsizliklerin hüküm sürdüğü bir yıl oldu.

        * Suriye, Irak gelişmeleri, Rusya Ukrayna gerilimi 2015'i adeta ateş çemberinde geçirdik. Siyasi belirsizlik işin tuzu biberi oldu. Bu süreçte Türkiye'nin ortaya koyduğu performans Türkiye'nin buna dayanacak temellerinin olduğunu ortaya koydu.

        * Bu kadar sıkıntılı zamanda ilk 3 çeyrek büyümemiz yüzde 3.4, inşallah son çeyrek büyümemizle toplamda 4'ün üzerinde büyümeyle 2015'i kapatmış olacağız.

        * 2015 yılı gerçekten zor bir yıl oldu. Ama bütün zorluklara rağmen rakamları paylaşmak isterim.

        * Türkiye 2002 yılında sadece 91 bin otomobil üretti, 2015'te bu rakam 775 bine çıktı. 2002'de 1.1 milyon buzdolabı ürettik, 2015'te ise 2.5 milyon buzdolabı ürettik. 2002 yılında kurulan şirket sayısı 31 binken 2015 yılında ise 67 bini geçti.

        * Güçlü bir ekonomik temele sahip olmanın önem taşıdığını sizlerde biliyorsunuz. AK Parti olarak pek çok vaat verdik. Emeklilerimize yıllık 1.200 lira ilave gelir sağlayacağız, asgari ücreti 1.300 liraya çıkaracağız, gençlerden vergi almayacağız, genç ve kadın girişimlerimize 100 bin liraya kadar faizsiz kredi vereceğiz, muhtarlarımızın maaşını iyileştireceğiz... Birçok söz vardı.

        * Seçimlerin üzerinden 3 aylık bir zaman geçmiş olmasına rağmen çok çok önemli bir kısmını hayata geçirdik.

        * Kim ne dersi desin Kocaeli dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Müthiş dinamik bir şehir. Kocaeli, İstanbul’un hemen arkasından geliyor. Bu şehre sevdalıyım; hizmet etmeyi ayrıcalık olarak görüyorum. Allah bize hizmet etme fırsatı verdiği için şükrediyorum. Bu şehir daha fazlasını hak ediyor.

        * Takım olarak gayret gösteriyoruz. 14 yıl içinde 17 milyar TL üzerinde şehrimize yatırım kazandırdık. Büyükşehirlerin yaptıkları dahil değil. Körfez Geçiş Köprüsü rüya olmaktan çıktı. Nisan ayında köprünün üzerinden araçla geçmeye başlayacağız. Kocaeli’nin de artık boğaz köprüsü olacak.

        * 29 Ekim’de Kocaeli Devlet Hastanesi hizmete alınacak, Yakında Gölcük Devlet Hastanesi’ne başlanacak. Şehir Hastanesi devam ediyor. Başlanan iş mutlaka biter. Eskisi gibi yılan hikayesine dönmez. Yakında, İzmit Kandıra duble yol inşaatını başlıyoruz.

        * Ülkemiz ve Kocaeli geleceği açısından önemli olan Bilişim Vadisi’nin Haziran’da 1. etaptaki inşaatları bitmiş olacak. Kocaeli Türkiye’nin geleceğine damga vuracak yatırımlara ev sahipliği de yapıyor. Kocaeli sanayinin lokomotifidir. 4 ncü sanayi devriminin de lokomotifi olacaktır.

        KIDEM TAZMİNATI FONU KURULMALI

        * Terör örgütünün belini kırdık. Daha hızlı temizlenebilirdi. Çok dikkatli operasyon yapılmamasının tek nedeni sivillerin zarar görmemesi. TSK, Emniyet, güvenlik güçlerimizin tamamı hassasiyetle davranırken, bir insan kılına zarar görmemesi için çalışırken, 1180 akademisyen bildiri ile devleti katliamla suçluyor.

        * İnsanda biraz insaf olur. Terör örgütüne en ufak bir imada bulunmayacaksın. Güvenlik güçlerini katliamla suçlayacaksın. Bunların yaptıkları apaçık ihanettir. Okumadan imzalayanlarda gaflet içindedir.

        * Kıdem tazminatı konusu kanayan yaralardan biri. Mutlaka Kıdem tazminatı fonu kurulmalı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ