Yabancının gözünde Türkiye öne çıkacak!
Yabancı yatırımcıların pazar arayışlarında Türkiye'ye verdiği önem artacak...
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, ''Önümüzdeki dönemde uluslararası yatırımcıların büyüme anlamında pazar arayışlarında Türkiye'ye gittikçe daha fazla önem vereceklerini düşünüyorum'' dedi. ''Uludağ Ekonomi Zirvesi''nde konuşan Timuray, bütün dünyada uluslararası şirketlerin büyümenin formülünü aradığını belirterek, Türkiye'nin son 10 yılda gösterdiği makro ekonomik performans açısından giderek cazibesini artırdığını söyledi.
Ekonomik anlamda bakıldığında dünyada gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında büyüme performansında bir ayrışma olduğunu ifade eden Timuray, ''Bu ayrışmadan dolayı küresel sermayenin batıdan doğuya kaydığı bir süreç içerisindeyiz. Türkiye'nin önünde çok önemli bir fırsat oluştu. İnanıyorum ki Türkiye önüne gelen fırsatı iyi şekilde değerlendirecek'' diye konuştu.
Timuray, S&P'nin not artırımının Türkiye'nin makroekonomik performansındaki olumlu gidişatını tescillediğinibelirterek şöyle konuştu: ''Önümüzdeki dönemde uluslararası yatırımcıların büyüme anlamında pazar arayışlarında Türkiye'ye gittikçe daha fazla önem vereceklerini düşünüyorum. Yabancı sermayenin girişi bakımından ülkemiz küresel sermaye girişinden yüzde 1 pay alıyor. Türkiye'nin ilk 10 ekonomi arasında yer alması gerekiyor. Bu da bize yüzde 3'lük payı hedeflememiz gerektiğini gösteriyor. Çok uluslu şirketler Türkiye'de performansını artırdıkça, makroekonomik büyümeyle paralel bir biçimde istikrarlı grafik çizdikçe, ülkemizin yatırım ortamının uluslararası arenada tanıtımı için çok önemli olacak.''
AA