Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Spine'ın sahipleri ‘tavır’ aldı Kartal’da proje yattı, İstanbul Maslak’taki Spine Tower’ın arazi sahipleri Soma Grubu’na sırt çevir - İş-Yaşam Haberleri

        ÜNSAL EREKE / HT GAZETE

        İstanbul Maslak’taki Spine Tower’ın arazi sahiplerinin Soma Grubu’na sırt çevirmesinden sonra Kartal’daki AVM projesi ile ilgili de arazinin sahibi olan Yıldırım “3 teklif aldık. Hiçbirini beğenmedik. Kendimiz yaparız” dedi.

        Soma’da yaşanan ve Türkiye’yi üzüntüye boğan maden faciasıyla gündeme gelen Soma Grubu’nun inşaat kolunun daha önce Kartal’da hayata geçireceğini açıkladığı ofis alanları ve alışveriş merkezi projesi de iptal oldu. Son olarak Maslak’taki gökdelen Spine Tower’ın ortaklarından “Arazi bizim gökdeleni de bedeli karşılığında Soma Grubu’na yaptırdık. Proje bize ait” açıklaması gelmişti. Kartal’daki ofis-AVM projesinin arazi sahibi durumundaki Yılsan Yatırım Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Talat Yıldırım, projeyi kendilerinin hayata geçirmeye karar verdiklerini ifade etti. Buna göre yola cepheli 29 dönümlük alanda hayata geçirilmesi planlanan projede 64 bin metrekarelik inşaat alanında ofis alanları ve alışveriş merkezi bulunacak.

        ‘3 GRUP TEKLIF VERDI, BAKACAĞIZ’

        Habertürk’ün sorularını cevaplandıran Yıldırım, “Kartal arazimiz ile ilgili olarak Soma Grubu’nun da içinde bulunduğu yaklaşık 3 gruptan teklif aldık. Ancak hiçbirinin teklifinden memnun olmayınca projemizi kendimiz üstlenmeye karar verdik. Gelecek dönemde projemizin çalışmalarına başlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Yıldırım, facianın ilk gününde daha önce proje için Soma Grubu ile anlaştıklarını ve imar planlarının onaylanmasının ardından çalışmalar için kolları sıvayacaklarını ifade etmişti.

        İTÜ’DEKİ GÖREVİNE SON VERİLDİ

        Soma Holding’in patronu Alp Gürkan, öğrencilerin talebi üzerine İTÜ’nün akademik danışmanlığından çıkarıldı. Öğrencilerle gece geç saatlerde görüşen İTÜ Maden Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Arslan, dekanlık tarafından, Soma Holding patronları Alp Gürkan ve İsmet Kasapoğlu’nun İTÜ Maden Fakültesi Akademik Danışma Kurulu üyeliklerine son verildiğini açıkladı.

        İNŞAAT İŞİNİN BAŞINDA OĞUL GÜRKAN VAR

        Spine Tower projesinin lansmanı nedeniyle 2010 yılının sonunda düzenlenen toplantıda gazetecilerin karşısına Soma’daki maden faciasıyla Türkiye’nin gündemine oturan Alp Gürkan’ın oğlu Can Gürkan çıkmıştı. Oğul Gürkan maden şirketlerindeki görevlerinin yanı sıra Soma’nın gayrimenkul şirketi Tilaga'nın da CEO'su. Kamuoyu Can Gürkan’ı 301 kişinin hayatını yitirdiği maden facianın yaşandığı madeni gazetecilere gezdirirken verdiği demeçlerle tanıdı. Can Gürkan burada madenin ne kadar teknolojik olduğunu ileri sürüyordu. Alp Gürkan da önceki günkü olaylı basın toplantısında gazetecilerin “Oğlunuz neden burada değil?” sorusunu “Ankara’da işleri var” şeklinde yanıtlamıştı. Alınan bilgilere göre Spine Tower projesinin en üst katında bulunan 8+1 tipindeki 360 derecelik penthouse dairenin de Can Gürkan'ın olduğu iddia edildi.

        SPINE TOWER'A PROTESTO

        Gelecek aylarda açılacak Maslak Spine Tower faciaya tepkili İstanbulluların eylemlerine sahne olurken önceki gün gökdelenin arazi sahipleri “Arazi Sayılı, Ortaş, Uzal ve Eyigüngör ailelerine ait bir mülktür. Soma’nın iştiraki Tilaga’ya inşaatı yaptırılmıştır” açıklaması yapmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ