BARIŞ ERKAYA
HABERTURK.COM
EKONOMİ SERVİSİ
berkaya@haberturk.com
icralik.com’un Genel Müdürü Can Emrah Özoral, bu işe başladıkları 2008 yılından bugüne fıkra gibi olaylar yaşadıklarını söylüyor. Gerçekten de Özoral’ın anlattığı olaylar fıkralara bile taş çıkaracak türden. İşte Özoral’ın ağzından çok ilginç örnekler:
MÜŞTERİMİZ 2 MİLYON LİRAYA NEREDEYSE CAMİ SAHİBİ OLUYORDU
Esenler’de 2222 metrekarelik bir arsa vardı. Müşterimiz bizden araştırmamızı istedi. Şartnameyi okuyorum. Şartnamede “Arsa cami altında kalıyor” yazıyor. Mantıklı bir yorumda bulunmaya çalıştık. Haliyle yaptığımız yorum, “demekki üst tarafta kot farkı var, aşağıda ise cami var” şeklinde oldu. Bir gittik, gerçekten üzerinde cami var arsanın. Adam ihaleye girse, 2 milyon TL de muhammen bedel belirlemişler üstelik, resmen cami alacak. Yani bildiğiniz camisi olacak müşterinin. Adamın hayatını kurtardık.
125 BİN TANE ÇİPURA İCRADAN SATILIK
Bodrum Milas’ta balık çiftliğine haciz gelmiş 125 bin tane çipura balık, icradan satılıyor. Nasıl saydın bu balıkları. Hukuki süreç zaten uzun. Balıklar beslenmezse ölecek. Alacak olan ölü balık mı alacak? Adamlar tane tane saymış, tam 125 bin 360 tane balık varmış ellerinde. Altı ay sonra onların sayısı ne olacak? Zor bir satış…
KOYUNLARINA HACİZ GELEN BAŞKAN HAYVANLARI TELEF ETTİ
Bir defasında eski bir belediye başkanının koyunlarına haciz gelmişti. Adam sinirlenmiş ve koyunlarına yem vermekten vazgeçmiş. 125 tane koyun bu yüzden telef olmuştu.
KÖMÜRCÜ İŞİ TİCARETE DÖKTÜ, KÖMÜR ALIMINI AZALTTI
İşini gücünü bırakıp tazminatını, ikramiyesini alıp sırf bu işe girenler var. Doğu Anadolu’da çok büyük ama cidden büyük bir kömür firması, bu işe girmek için alım yaptığı kömürün miktarını azalttı.
BURASI ADALAR İCRA MÜDÜRLÜĞÜ DEĞİL Mİ?
İşiniz icralık ürünlerin yayımlanması olunca birçok komik olayla da karşılaşabiliyorsunuz. İşte Özoral’dan bir örnek:
”İcralik.com’u ilk kurduğumuz zamanlar. Büyükçekmece’de 40 metrekarelik bir ofisimiz vardı, beşinci katta. Bir gün ofise girdim, iki kişi oturuyor. Ters ters de bakıyorlar. “Hoş geldiniz” dedim. Yine ters bir şekilde “hoş bulduk” dediler. Nasıl yardımcı olabileceğimizi sordum. “Burası Adalar İcra Müdürlüğü değil mi” dedi. Anlatmaya çalıştım buranın Adliye’ye benzer hiçbir yanı olmadığını, aradıkları yerin muhtemelen Adalar’da olduğunu... “Nasıl yani benim arabam burada değil mi, o zaman niye internetten yazınca Adalar İcra Müdürlüğü diye senin telefonun ve adresin çıkıyor” dedi.
Meğer bizim sitenin ilanı çıkmış ve gördükleri telefon numarası ve adresi görmüşler, görür görmez de gelmişler. Zar zor ikna ettik aradıkları yerin bizim büromuz olmadığına.”
ÜYE OLMAK İSTİYORUM AMA BURAYA İNTERNET GELMEDİ
Diyarbakır’dan bir vatandaş aradı ve “Çok güzel işiniz, ben üye olmak istiyorum” dedi. Yardımcı olmaya çalışacağımı söyledim. Fakat interneti olmadığını söyledi. Yine de yardımcı olmak isteyeceğimi söyledim ve sordum: Çevrenizde internet cafe gibi bir şey var mı?
”Yok, henüz buraya internet gelmedi, ben Lice’den arıyorum” dedi. Bu durumda yardımcı olmamın imkânsız olduğunu söyledim. “Ama 200 bin lira param var” dedi. Fakat yardımcı olamadık tabii.
ZEKERİYA HOCA’DAN İCRA İHALESİ CAİZDİR VİDEOSU
Milletimiz dini bütün bir millet olduğu için defalarca icra ihaleleri için fetva çıkarılmasını istedi bizden. Zekeriya Beyaz’a tanıtım filmi hazırlattık. Web sitesinden yayınladık, Zekeriya Bey’in icra ihalelerine girilebileceğini, dinen bir sakıncası olmadığını söylediği bir tanıtım filmi. Zaten Zekeriya Bey de üyelerimiz arasında.
İCRADAN SATIŞA ÇIKAN İLGİNÇ VE ACAİP MALLAR GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ
İCRA İHALESİNE NASIL GİRİLİR? İCRALARA EN ÇOK KİM RAĞBET EDİYOR?
Cevaplar için TIKLAYINIZ
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.