Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para İspanya Ekonomi Bakanı Luis de Guindos - Makro Ekonomi Haberleri

        İspanya Ekonomi Bakanı Luis de Guindos, ''İspanya'nın mali yardıma ihtiyacı olmayacak çünkü İrlanda, Portekiz ve Yunanistan gibi finans kaynakları kesilmedi'' dedi.

        İspanyol gazetesi El Mundo'da bugün yayımlanan demecinde De Guindos, İspanyol ekonomisi hakkında yapılan spekülasyonları genel sebeplere bağlayarak, ''Avro ve Avrupa projesi hakkında şüpheler olduğu sürece piyasalarda değişkenlik olacaktır. Piyasalardaki korku, kısır döngü yaratıyor ve büyümeyi azaltıyor. Avro üzerine şüpheler devam ederse, piyasalar tekrardan İspanya'ya karşı saldırıya geçeceklerdir. Ama İspanya'nın kesinlikle bir acil finans yardımı problemi yoktur'' değerlendirmesini yaptı.

        İspanya'nın zaten Avrupa Merkez Bankası ve AB Komisyonu'nun ''denetim sürecinde'' olduğunu kaydeden De Guindos, AB üyelerinden herhangi biri üzerine duyulacak şüphenin tüm AB projesini tehlikeye atacağını da savundu.

        İspanya Ekonomi Bakanı ayrıca, güvensizlik yaratan başlıca unsurun özerk yönetimlerdeki kamu açığı olduğunu ve bu yıl toplamda 50 milyar avroya gereksinim duyan ülkedeki 17 özerk yönetimin kamu açığını kapatma vaatlerini tutmaları gerektiğini söyledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ