Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Turkcell 4.5G nasıl geçilir? Turkcell LTE nedir? - Teknoloji Haberleri

        Türkiye, 1 Nisan'dan itibaren 4.5G'ye geçti. Daha yüksek mobil internet hızı, daha fazla data kapasitesi ve düşük gecikme süresi sunan dördüncü nesil teknoloji olan 4.5G ile hayatımızda neler değişecek? Turkcell 4.5G'ye nasıl geçilir? Yepyeni bir deneyimin kapılarını açan 4.5G ile beraber akıllarda birçok soru işareti var. 4.5G ile paketim daha mı hızlı bitecek? İşte Turkcell 4.5G ile ilgili merak edilen soruların yanıtı...

        4.5G NEDİR?

        4.5G, daha yüksek mobil internet hızı, daha fazla data kapasitesi ve düşük gecikme süresi sunan dördüncü nesil telekomünikasyon hizmetidir. 3G teknolojisiyle 1 saatten fazla süren bir işlem 4.5G ile 6 dakikaya düşecek. 48 Megabyte'lık bir dosyayı 3G ile 27 saniyede indirirken, 4.5G ile 1 saniyede indirmek mümkün olabilecek. 8 Gigabyte'lık bir dosya ise 4.5G ile sadece 2 dk'da indirilebilecek.

        TURKCELL 4.5G'YE NASIL GEÇİLİR?

        Turkcell 4.5G'den yararlanabilmeniz için, 4.5G abloneliğiniz olması, 4.5G kapsama alanında olunması, SIM kart ve cihazınızın uyumlu olması gerekmektedir. Cihazınızın ya da SIM kartınızın uyumlu olup olmadığını öğrenmek için 4.5G yazıp 2222'ye gödermeniz gerekmektedir. Eğer SIM kartlarınız veya cihazınız 4.5G'ye uyumlu değilse size "cihazınız veya SIM kartınız 4.5G'ye uyumlu değildir' diye geri bildirim gelecektir.

        4.5G CİHAZ AYARLARI NASIL YAPILIR?

        Dördüncü nesil 4.5G teknolojisinden yararlanabilmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

        ANDROİD

        1 - Telefonunuzun "Ayarlar" bölümünü açın

        2 - "Mobil ağlar" ayarlarını seçin.

        3 - "Şebeke modu / Ağ modu" sekmesinden LTE seçeneğini seçerek 4.5G'yi aktifleştirin.

        4 - Telefonunuzun üst menüsünde 4.5G yazdığı zaman 4.5G özelliği aktifdir.

        İOS

        1 - Telefonunuzun "Ayarlar" bölümünü açın

        2 - "Hücresel" ayarları seçin

        3 - Ardından "Ses ve Veri" kısmını açın

        4 - LTE seçeneğini tıklayarak 4.5G'yi aktifleştirin.

        TURKCELL 4.5G'YE GEÇİŞ TALEBİMİ NASIL İLETEBİLİRİM?

        Daha yüksek mobil internet hızı, daha fazla data kapasitesi ve düşük gecikme süresi sunan dördüncü nesil teknoloji olan 4.5G abonelik talebi şu kanallardan iletilebilir.

        4.5G yazıp 2222’ye göndererek

        532 Turkcell Müşteri Hizmetleri

        Turkcell.com.tr

        Hesabım ve Şirketim Uygulaması

        4.5G'YE UYUMLU CİHAZDA 'UYUMSUZ' HATA BİLDİRİMİNİN NEDENLERİ

        Cihazınız, Turkcell 4.5G'ye uyumlu olduğu halde 4.5G yazıp 2222'ye gönderdiğiniz zaman cihazınızın 4.5G ile uyumsuz olduğu bildirimini alıyorsanız; özellikle yurt dışından getirilen cihazlar yurt dışı ve Türkiye spesifikasyonları arasındaki farklar nedeniyle uyumsuz olarak görünebilmektedir. Cihazınız üreticisi tarafından 4.5G uyumlu üretilmişse sim kartınız uyumlu ve aboneliğiniz varsa Turkcell 4.5G hızında internetin keyfini çıkartabilirsiniz.

        LTE, 4G, 4,5G SEMBOLLERİNİN FARKLARI NELERDİR?

        Cihazlar, modellerine göre 4.5G şebekesi farklı isimlendirilebiliyor. Örneğin LTE, 4G, 4.5G, 4G Plus gibi. Bu ifadelerin görüldüğü cihazların hepsi Turkcell 4.5G şebekesinden hizmet alabilmektedir.

        LTE, 4G, 4.5G ifadelerinin hiçbirisini göremiyorsanız ve cihazınız 4.5G destekliyorsa yazılım güncellemesi yapmanız gerekiyor. Yazılım güncellemesi sonrası şebeke seçimi ekranında LTE/4.5G seçeneğini görebilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ