Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Emir'in ölümüne neden olan köpeğin sahibine hapis cezası! - Öne çıkan haberler
        1

        Van'da ocak ayında ailesiyle yaşadığı sitenin bahçesinde oyun oynayan 10 yaşındaki Emir Mete Durna'ya saldırarak ölümüne sebep olan köpeğin sahibi H.K.'nin cezası belli oldu.

        2

        Selimbey Mahallesi Yoğutçuoğlu Sokak'ta 30 Ocak'ta evinin önünde arkadaşları ile top oynarken 'Alman kurdu kırması' köpeğin saldırısına uğrayan 4'üncü sınıf öğrencisi Emir Mete Durna, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

        3

        Köpeği sahiplenip, daha sonra sokağa salan H.K., gözaltına alınıp, tutuklandı. Köpek ise belediye ekiplerince aynı gün yakalanıp, Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildi. Durna'nın hayatını kaybettiği köpek saldırısına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, Van 2. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

        4

        Olayın hemen ardından tutuklanan köpeğin sahibi H.K., hakkında "Taksirle ölüme neden olmak" suçundan hazırlanan iddianamede, 6 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Van 2. Asliye Mahkemesi, davanın ilk duruşmasında 'görevsizlik' kararı vererek dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

        5

        Van 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada tarafların avukatları katılırken sanık H.K., duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Durna ailesinin avukatı Özkan Evren, sanığın üst sınırdan en ağır cezanın verilmesini ve tutukluluğunun devamını talep etti. Sanık Avukatı İsmail Güler ise köpeğin sahiplendirilmesinde belediyenin de kusuru olduğunu söyledi.

        6

        Sanık H.K.,'nin saldırgan olduğu için köpeği geri vermek istediğini fakat belediyenin kabul etmediklerini belirtti. Böyle saldırgan bir köpeğin sahiplendirilmemesi gerektiğini belirten Avukat Güler, bu köpeğin daha önce başka bir kadına da saldırdığını söyledi. Müvekkilinin 10 aydır tutuklu bulunduğunu ve bu süre içinde işini de kaybettiğini, mağdur olduğunu söyleyen Avukat Güler, tahliye talebinde bulundu.

        7

        Sanık H.K., ise yaptığı savunmada kendisinin bir suçu olmadığını aradan 4 gün sonra belediyeyi aradığını fakat gelip köpeği almadıklarını belirterek, tahliyesini talep etti. Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık hakkında 'bilinçli taksirle kişinin ölümüne neden olmak' suçundan itiraz yolu açık olmak üzere 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası verdi. Tutuklulukta geçen süre dikkate alınarak sanık tahliye edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ