Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Erdal Beşikçioğlu Etimesgut Belediye Başkan adayı oldu

        CHP, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde yarışacak belediye başkan adaylarını belirlemeye devam ediyor. Ankara'nın Etimesgut ilçesi adayı, partideki tartışmaların ardından Erdal Beşikçioğlu oldu.

        Habertürk muhabiri Mahir Kılıç'ın aktardığı bilgilere göre CHP MYK'da Etimesgut ilçesi için ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu isminde uzlaşıldı. Ancak Beşikçioğlu'nun Etimesgut adaylığına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın tepki gösterdiği öğrenildi. Bazı iddialara göre Yavaş tepkisini adaylıktan çekilmeye kadar vardırabilecekti.

        Adaylıktan çekilmenin söz konusu olmadığı öğrenilirken Yavaş'ın Etimesgut ilçesi için Mesut Özarslan'ın adaylığının daha uygun olacağını düşündüğü bildirildi. Özarslan, İYİ Parti'nin Ankara kurucu il başkanı idi ve bir süre önce partisinden istifa etmişti. Yavaş, son yerel seçimde MHP'nin ipi göğüslediği ilçede Özarslan'ın milliyetçi seçmenden de oy alabileceğini düşündüğü için uygun bir aday olarak önerdiği belirtildi.

        REKLAM

        ÖZEL: GÜCÜNE GÜÇ KATACAKTIR

        Adaylık için son sözün söyleneceği Parti Meclisi toplantısından önce sosyal medyaya da yansıyan kriz iddialarının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel de bir açıklama yaparak "Mansur Bey’le bu fikrimi paylaştığımda Mansur Bey’in bayağı hoşuna gitmişti. Hala hoşuna gittiğini ümit ediyorum. Öyle itiraz edeceği bir şey yok. Belki Etimesgut’la ilgili başka bir şey olabilir. Mansur Bey’in gücüne güç katacaktır. Orada bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

        YÜCEL: KRİZ SÖZ KONUSU DEĞİL

        Gece geç saatlere kadar süren ve zaman zaman tansiyonun yükseldiği Parti Meclisi toplantısında Beşikçoğlu'nun ismi onaylanarak adaylığı kesinleşti. Parti Sözcüsü Deniz Yücel, PM toplantısının ardından Beşikçoğlu ile ilgili soruya şu yanıtı verdi: "Erdal Beşikçioğlu adaylaşmıştır, doğrudur. Herhangi bir kriz söz konusu değildir. Birçok ilçemizde birden fazla aday adayı, çeşitli iddialarla aday adayı olmuşlardır. Ama bu adaylar bugün belirlenen 242 adayımız ve geçmişte Parti Meclisi toplantılarında belirlediğimiz adaylarımız Merkez Yönetim Kurulumuzun Parti Meclisimizin süzgecinden geçerek, örgütlerimizin görüşleri alınarak, örgütlerde, illerde ve ilçelerde seçim çevrelerinde görevlendirilen heyetlerin yaptıkları inceleme, saha çalışmaları, kamuoyu yoklamaları sonucunda belirlenmiş ve Parti Meclisi kararıyla adaylaşmış arkadaşlarımızdır. Dolayısıyla herhangi bir kriz söz konusu değil ama başka adaylar farklı iddialar ortaya koymuş olabilirler. Neticede bu görev bir kişiye tevdi ediliyor ve Parti Meclisimiz kararıyla Sayın Erdal Beşikçioğlu adaylığa uygun görülmüştür."

        ERDAL BEŞİKÇİOĞLU KİMDİR?

        Oyuncu Erdal Beşikçioğlu, 5 Ocak 1970'te doğdu. Orta öğrenimini İzmir Özel Türk Koleji'nde tamamladı. İzmir Narlıdere Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi'nden mezun oldu. 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na girdi. Mezun olduğu yıl 1993'te Devlet Tiyatroları'nda oyuncu olarak göreve başladı. 1995-96 sezonunda ise Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda müdür vekili olarak görev yaptı. Hayat Var, Eve Giden Yol, Barda gibi ünlü filmlerde rol aldı.

        Erdal Beşikçioğlu, asıl ününe Behzat Ç. karakteri ile ulaşmıştı.
        Erdal Beşikçioğlu, asıl ününe Behzat Ç. karakteri ile ulaşmıştı.

        Behzat Ç. dizisindeki komiser rolüyle tanınan tiyatro ve sinema oyuncusu Erdal Beşikçioğlu halen Ankara Devlet Tiyatrosu'ndaki görevine devam eden Beşikçioğlu, Ayşe Kulin tarafından yazılan aynı adlı romanından uyarlanan Vali dizisinde 2006 – 2008 yılları arasında Vali Recep Yazıcıoğlu'nu canlandırdı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ