Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ev mi hamam mı davası: Bir aileye aylık gelen şu faturası şoke etti

        Bir aile düşünün. Tek maaşla hayatlarını idame ettiriyor. 3'ü çocuk 5 kişiden oluşuyor. Bu aileye aylık kaç lira su faturası gelebilir? Sorunun yanıtını ailenin babası Murat Yasin Şişman verdi: 3 bin 688 TL. Faturayla yaşadığı şaşkınlığın ardından da hukuk mücadelesi başlattı.

        ÖNCE İSKİ'YE BAŞVURDU

        Önce İSKİ'nin kapısını çaldı. Sayaçta arıza yada sayaç okuma hatası olduğunu söyledi. "Sayaçta problem yok, faturayı ödeyeceksiniz" yanıtı aldı.

        REKLAM

        ORTALAMA 65 LİRA GELEN ŞU FATURASI

        Üç çocuklu Şişman ailesi iki oda bir salon evde oturuyorlar. 2016 yılında gelen faturası nedeniyle İSKİ'den çözüm alamayıp mahkemenin kapısını çaldı. Aileye bu sıralarda gelen su faturası 65 lira civarındayken mahkemeden de olumlu yanıt alamadı.

        SAYAÇ OKUMA HATASI İHTİMALİ DEĞERLENDİRİLMEDİ

        Anadolu Tüketici Mahkemesi davaya bilirkişi atadı. O bilirkişi 'bu daire bu suyu kullanmıştır' raporu verince, Şişman ailesine kullanmadıklarını söyledikleri faturayı ödemek kaldı. Mahkeme 'sayaç doğru ölçüm yapıyor' dedi. Ancak sayaç okuma hatası ihtimalini ise değerlendirmedi.

        İSTİNAF MAHKEMESİNİN KARARI BEKLENİYOR

        Karara itiraz eden aile istinaf mahkemesine başvurdu. Tüm bunlar yetmezmiş gibi dava aşamasında sayacı söküldü. Yeni bir abonelik aldı. Borcunu da taksitle ödeme yoluna gitti. Ama bu süreç içinde 3 bin 688 liralık borç, faiziyle ve dava giderleriyle daha da katlandı. Aile şimdi istinaf mahkemesinden çıkacak kararı bekliyor.

        "ALIN TERİYLE KAZANDIĞIMIZ PARANIN BİZDEN ALINMASI"

        Yaşadıklarını da HABERTÜRK'e anlattı. 3 sene önce gelen fatura için yıllarca mücadele ettiğini söyleyen Şişman, "3 bin 688 lira. Tabi şaştık. Şaşkınlığa uğradık. Sonra geldiler sayacımızı söktüler. Belirli bir süre sonra bana tebligat geldi. Sayaç Ankara'da incelenmiştir. Problem yoktur. O tutarı ödeyeceksiniz diye. Muhtemelen kişisel bir hata bize mal oldu. Önceki aylar normal, o ay anormal 3 bin 600 lira. Ondan sonraki aylar tekrar normale dönüyor. 3 bin 600 lirayla çıktığım, itiraz ettiğim bir su faturasıyla avukat parası, fatura faizi ile 7 bin liramdan oldum. Üç tane çocuk okutuyorum. Bu alın teriyle kazandığımız paranın bizden alınmasıdır. Ben sadece adalet istiyorum" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ