Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İşten çıkarılan güvenlik görevlililerine mahalleli sahip çıktı, yırcada zeytin ağaçları kesildi

        Soma'nın Yırca Mahallesi Muhtarı Mustafa Akın, yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde termik santral şantiyesinde görevlendirilen 45 güvenlik görevlisinin işine son verildiği yönünde duyum aldıklarını belirtti.

        Bunun üzerine şantiye sahasına giderek, orada görevine devam eden şirket görevlileriyle görüştüğünü ve olayı doğruladığını anlatan Akın, işten çıkarılan güvenlik görevlilerine daha önce de söyledikleri gibi kendilerine karşı güç kullanmış olmalarına rağmen sahip çıkacaklarını ifade etti.

        "YARIN SİZİ KAPI ÖNÜNE KOYARLAR DEMİŞTİK"

        Akın, şantiyedeki güvenlik görevlilerinin, mahalle halkı olarak zeytin ağaçlarının kesilmemesi için verdikleri mücadelede kendilerine karşı aşırı güç kullandıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu:

        "O çocuklarla defalarca, her ağaç kesiminde görüştüğüm gençlere, 'Bakın yarın sizi kapı önüne koyarlar, siz bu yaptıklarınızla kalırsınız. O zaman da yine bizler size desteğe geleceğiz, sizin arkanızda olacağız. Size yaptırılan iş hukuksuzdur, siz hukuksuz bir emri uyguluyorsunuz. Bu santral olsa da olmasa da burada çalışacak güvenlik elemanı 10-15'dir. Yarın yüz yüze bakacağız' dedik. Bu söylediklerim akşam tezahür etti. Onlar da 'düşman değiliz' diyorlar. Gerginlik, öfke, sinir çok oldu. Kelepçelenerek dağın başına atılmayı, sopalanmayı, taşlanmayı, gaz sıkılmayı, yaralanmayı, bunları köylüler yaşadı ama o gün söylediğimizin bugün de arkasında duruyoruz. Biz onların desteğine her zaman gideceğiz."

        YENİ ENDİŞE YASADA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI

        Danıştayın kararıyla birlikte olayların durulduğunu ama endişelerinin bitmediğini ifade eden Akın, gelinen noktada zeytin sahalarıyla ilgili yasada değişiklik yapılarak, 25 dönümün altındaki alanların "zeytinlik" statüsünden çıkarılmasından korktuklarını belirtti.

        "KURU EKMEĞİMİZİ BÖLÜŞMEYE HAZIRIZ"

        Mahalle sakinlerinden Mustafa Sezer de işten çıkartılan güvenlik görevlilerine mahalleli olarak sahip çıkmaya hazır olduklarını söyledi.

        Olaylar sırasında kendilerine zor kullanan güvelik görevlilerinin, işten çıkarıldıktan sonra yanlarına gelerek, "siz haklıymışsınız" dediklerini savunan Sezer, "Yırca'da zeytin piyasası var. İnsanlar buraya zeytin almaya geliyorlar, bizim kasalarımız boş kaldı ama biz onlara yine de sahip çıkacağız. Biz onlarla kuru ekmeğimizi bölüşmeye hazırız" ifadelerini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ