Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Yazar Aziz Nesin'in Antalya'da yaşayan oğlu gazeteci yazar Ahmet Nesin, HDP'den Antalya milletvekili aday adayı olacağını açıkladı

        Ünlü yazar Aziz Nesin'in gazeteci-yazar oğlu Ahmet Nesin (58), HDP'nin kuruluş aşamasında Ankara'da parti üyesi olduğunu söyledi. Nesin, "Ankara'da partiye üye olurken 'Antalya Konyaaltı' diye üye oldum. Üyeliği, daha sonra buraya gönderdiler" dedi. Haziran seçimlerinde HDP'nin tüm renkleriyle Meclis'te yer alması gerektiğini dile getiren Nesin, resmi aday adaylığı başvurusunu partide sürecin başlayacağı pazartesi günü yapacağını söyledi.

        '2'NCİ MİLLETVEKİLİNİ ZORLARIZ'

        Antalya'da yerel seçimlerde HDP'nin ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Selahattin Demirtaş'ın aldığı oylardan yola çıkarak partinin 2 milletvekili çıkaracak güce sahip olduğunu ileri süren Nesin şöyle konuştu: Antalya'da 1 olur, 2'nci milletvekilini zorlayacağımızı düşünüyorum. Bütün Türkiye barış istiyor. Barış sürecinde Meclis'te ciddi bir çoğunlukla olmak zorundayız. Bu hem Kürtler hem de sosyalistler açısından ciddi bir mesele. Barış sürecine geçilmediği sürece Türkiye'de hiçbir şeyin çözülemeyeceğine inanıyoruz.

        Daha önce 1999'da ÖDP'den aday adaylığı süreci yaşadığını anlatan Nesin, "Bu işin profesyoneli olmadığımızdan son anda adli sicilden döndük. 2'nci bölgeden 8'inci sıradan adaydım ama olmadı. Yer alsam kazanacaktım zaten" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ