Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Mardin Kadın Kadın Kolları kongresinde önemli mesajlar verdi

        Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Mardin Kadın Kadın Kolları kongresinde konuştu. Mardinli kadınların kadınlar gününü kutlayan Davutoğlu'nun gündeminde yine muhalefet vardı. CHP ve MHP'ye yönelik parti kapatma iddialarına değinen Başbakan, "Hiçbir partinin kapatılmasına rıza göstermeyiz.2010 referandumunda parti kapatmasını kaldıran düzenlemeye CHP, MHP 'Hayır' dedi. Madem 5 yıl sonra aklınız başınıza geldi o zaman yarın hep beraber vereceğimiz bir anayasa değeişikliğiyle parti kapatmasını tarihe gömelim" dedi.

        'ÇOCUKLARIMI ÖPMEDEN UYUDUĞUM AKŞAM YOK'

        Davutoğlu, özetle şunları söyledi:

        - 4 çocuğumla hiçbir gece yok ki kaçta gidersem gideyim alınlarından öpmeden ben uyumuş olayım. Bugün eve gittiğinizde erkek çocuklarınıza büyüdüğünde eşlerine muhabbetle davranmaları için siz onları bağrınıza basın. Öyle bir bağrınıza basın ki şiddeti hiçbir zaman anlamasınlar.

        - Özgecan vefat ettiğinde seferberlik ilan etmiştik. Şimdi de Güneydoğnu'dan seferberlik ilan ediyoruz. Kadınlara yönelik şiddete hiçbir zaman izin vermeyeceğiz.

        'SİLAHLARIN TERKİ AÇIKLAMASINI ÖNEMSİYORUZ'

        - (Çözüm süreci) Onlarca yıldır bu toprakların annelerinin yüreğine evlat acısı düştü. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2005'te Diyarbakır'da yaptığı konuşmayla başlayan süreç şimdi en ileri aşamasına geldi. Geçen cumartesi günü silahların terki konusunda bir açıklama yapıldı, biz bunu çok önemsiyoruz. Bütün kadınlara sesleniyorum bu yeni döneme sahip çıkınız, çözüm süreci herkesten çok kadınların sahip çıktığı bir süreçtir.

        - Mardin'de Edirne'de Hakkari'de aynı sloganlar atılıyorsa kardeşliğimiz kuruluyor demektir.Şerafettin Elçi'yi de rahmetle anıyorum. Onun kızı Zerrin Elçi de benim basın danışmanım.

        "CHP'NİN AKLI BAŞINA 5 YIL SONRA GELDİ"

        - Buradan Sayın Kılıçdaroğlu'na bir mesaj iletmek istiyorum. Şu 'Suriyeli göçmenleri geri göndereceğim' diyen vicdan yoksunu Kılıçdaroğlu var ya şimdi Türkiye'de demokrasi savunmasına geçmiş. Güya CHP ve MHP'nin kapatılması için bir çaba varmış. Biz partilerin sadece halk tarafından açılıp kapatılacağına inanırız. Hiçbir partinin kapatılmasına rıza göstermeyiz. 2010 referandumunda parti kapatmasını kaldıran düzenlemeye CHP, MHP 'Hayır' dedi. Madem 5 yıl sonra aklınız başınıza geldi o zaman yarın hep beraber vereceğimiz bir anayasa değeişikliğiyle parti kapatmasını tarihe gömelim.

        - Gezi olaylarıyla, 17-25 Aralık ve daha sonra 6-7 Ekim olaylarıyla bu ülkenin huzurunu bozan herkes hesap verecek.Çözüm süreci başarıya ulaştığında tüm Türkiye tekrar ayağa kalkacak. Mardin yepyeni yatırımlarla şaha kalkacak.

        'KILIÇDAROĞLU KAPATMA DİYOR AMA...'

        - Kılıçdaroğlu bir yandan parti kapatmadan bahsederken şunu gözardı ediyor CHP'nin 33 ilde milletvekili yok. 24 ilde yüzde 5'in altında. Aslında millet CHP'ye 'Bu illerde sen yoksun' demiş de Kılıçdaroğlu yeni fark ediyor.

        - Barış bu bölgeye hakim olursa siz bu bölgede aylık 500 milyon TL ihracat yaparsınız.

        SPOR SALONU, DOĞALGAZ MÜJDESİ

        - Hızlı tren projelerini 2015'te başlatıyoruz. Demiryolları vasıtasıyla Mardin'i mezopotamyanın merkezi yapacağız.Otoyol dışında demiryolu bağlantısıyla İstanbul Habur bağlantısı da Mardin üzerinde sağlanacak.

        - Üç ay içinde Mardin'e yakışır 2 bin 500 kişilik yeni bir kapalı spor salonuna kenti kavuşturuyoruz.Bir müjdemiz daha var, inşallah bu yıl Mardin doğalgaza kavuşacak.

        - Sandık üzerine tahakküm kurmaya çalışanlar olacak. Onlara karşı bu vakur Ak Partili kadınlar dimdik duracak inşallah.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ