Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Dizi oyuncusu Orhan şimşek babasının boğazını keserek öldürdü

        Ünlü oyuncu geçtiğimiz ocak ayında kaybolması ile gündeme gelen ünlü oyuncu Orhan Şimşek, Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde babası Ali Şimşek'i bıçakla boğazını keserek öldürdü.

        Öldürülen Ali Şimşek'in cesedi Kahta ilçe merkezine birkaç kilometre mesafedeki Salkımbağ Köyü'ndeki bir tarlada bulunurken, oyuncu Orhan Şimşek'in ise güvenlik güçlerine teslim olduğu öğrenildi.

        Çeşitli kanallarda yayınlanan 'Genco', 'Karamel', 'Nefes', 'Sultan' ve 'Küçük Gelin' dizilerinde rol alan oyuncu Orhan Şimşek, geçen ocak ayında başrol oynadığı dizi setine gitmeyince kaybolduğu anlaşılmış ve aranmıştı. Şimşek, 2 gün sonra evine dönerken yakınları 'Bipolar bozukluk' adı verilen psikolojik sorunları olduğu ortaya çıkmıştı. Bu olayın ardından Orhan Şimşek, rol aldığı diziden de ayrıldı.

        MENZİL KÖYÜ'NE GİDİYORLARDI

        İddiaya göre, Orhan Şimşek dün babası Ali Şimşek ile birlikte özel otomobille Adıyaman'ın Kahta İlçesine geldi. Menzil olarak bilinen Durak Köyü'ne gidecekleri ve burada Nakşibendi tarikatının şeyhini ziyaret edecekleri öğrenilen baba ile oğlu arasında tartışma çıktı. Orhan Şimşek, yolda bilinmeyen bir nedenden tartıştığı babasını sırt ve göğsünden defalarca bıçakladıktan sonra boğazını keserek öldürdü.

        KANLI ELBİSEYLE JANDARMAYA TESLİM OLDU

        Cinayetin ardından Orhan Şimşek, gece yarısı Kahta İlçe Jandarma Komutanlığı'na gitti. Üzeri kanlı olan elbiseleriyle jandarmaya teslim olan Orhan Şimşek, babasını öldürdüğünü söyledi. Gözaltına alınan ve yapılan inceleme sonrası dizi oyuncusu olduğu saptanan Orhan Şimşek, jandarmadaki sorgusunda cinayeti neden işlediğini ve babasının cesedinin nerede olduğunu bilmediğini söyledi. Sadece babasının bir tarlada öldürdüğünü hatırladığını söyleyen Şimşek'in ifadesinin ardından arama çalışması başlatıldı.

        Jandarma ekiplerinin yanı sıra köy korucularının da katıldığı aramaların ardından Ali Şimşek'in cesedi, Kahta'ya 7 kilometre uzaklıktaki Salkımbağ Köyü yakınlarındaki bir tarlada korucular tarafından bulundu. Salkımbağ Köyü'nün Durak Köyü'ne 35 kilometre uzakta olduğu öğrenildi. Cinayetin de Durak Köyü'ne gidilmeden işlendiği belirtildi.

        DEFALARCA BIÇAKLAMIŞ

        Kahta Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Ali Şimşek'in cesedinin yapılan ön otopsisinde sırt bölümünde 28, göğüs bölümünde ise 4 bıçak darbesi bulundu. Sırt ve göğsünden defalarca bıçaklandıktan sonra boğazının kesildiği saptanan Ali Şimşek'in cesedi, otopsisinin yapılması için Malatya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

        Babasını öldüren dizi oyuncusu Orhan Şimşek ise jandarmadaki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildi ve güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edildi.

        ÜNLÜ OYUNCU ADLİYE BİNASINDA KRİZ GEÇİRDİ, KIYAFETLERİNİ PARÇALADI

        Kahta İlçe Adliyesine çıkarılan ünlü oyuncu Orhan Şimşek, adliyede zaman zaman sinir krizleri geçirdi. Jandarma ve polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı adliye binasında ünlü oyuncu kriz esnasında üzerindeki kıyafetlerini parçaladı. Kriz geçiren ünlü oyuncuya adliyede hazır bekletilen 112 sağlık ekipleri müdahale etti. Ünlü oyuncu Orhan Şimşek, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        "ATAKLARI GELİNCE NE YAPTIĞINI BİLMİYORDU"

        Orhan Şimşek’in “Küçük Gelin” dizisindeki bir dönem birlikte oynadığı başrol arkadaşı Gözde Mukavelat, Şimşek’in kendisine 9 ay boyunca psikolojik şiddet uyguladığını iddia ederek yapımcıya şikâyette bulunmasıyla gündeme gelmişti. Şimşek’in Mukavelat’ı sette bir odaya kilitleyip kapıyı yumruklayarak korkuttuğu haberleri basına yansımış, yapımcıların Şimşek’i idare ettiği iddiasıyla oyuncu diziden ayrılmıştı.

        Cinayet sonrası HT Magazin’e konuşan Gözde Mukavelat , “Elim ayağım titriyor, şoktayım. Ne diyeceğimi bilmiyorum. Konuşmak bu nedenle ailesini incitmek istemiyorum” dedi. Hastalığının belirtilerinin zaman zaman sette de ortaya çıktığını söyleyen oyuncu şöyle konuştu: “Hastalığıyla ilgili durumdan sette herkesin haberi vardı aslında. Herkes her şeyin farkındaydı. Yaşadıklarımı ben bilirim. Kötü birisi değildi. Atakları gelince ne yaptığını ne ettiğini kendisi de bilmiyordu. Farkında değildi. Sonuçta bu bir hastalık. Bir şey söyleyemem ne diyeyim. Ailesi de onunla çok ilgileniyordu sonuçta. Tedavisi var mıydı yok muydu bilmiyorum. Ama onun için gerçekten çok üzüldüm.” Şimşek’in Sultan dizisindeki rol arkadaşlarından Merve Altınkaya ise “Benim tanıdığımda böyle bir şey yapma potansiyeli olan birisi hiç değildi. Bir hastalığı olduğunu bilmiyor öyle bir belirti de görmüyordum. Kendi halinde sessiz, iyi bir oyuncuydu” dedi.

        HABERTÜRK MAGAZİN SERVİSİ-DHA-İHA

        Orhan Şimşek kimdir?

        Son olarak Küçük Gelin dizisindeki Azad karakterini canlandıran Orhan Şimşek, 1985 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Tiyatroya 2000-2002 yıllarında Kadıköy Halk eğitim Deneme Sahnesi'nde adım attı. Burada eğitim gördüğü süre içerisinde birçok oyunda ve dizide yer aldı.

        Ünlü oyuncu, Genco dizisinde Hazal Kaya ile birlikte rol almıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ