Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Meteoroloji yetkilileri, batı kesimlerinde sıcaklığın 4 ila 8 derece azalacağını ve kuvvetli yağış beklendiğini bildirdi

        Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da etkili olan yağışın gece saatlerine kadar aralıksız ve kuvvetli Poyraz Fırtınası birlikte devam edeceği metrekareye 25 - 50 mm arasında yağış bırakacağı beklenmektedir. Kuvvetli fırtına ve sürekli yağmurun meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

        İL İL HAVA DURUMU

        MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, güneydoğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde (60-90 km/saat) esmesi bekleniyor.

        EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak kıyılarda yer yer gök gürültülü sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde (60-90 km/saat) esmesi bekleniyor.

        AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, zamanla Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Batı Akdeniz'de yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde güneyli yönlerden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde (60-90 km/saat) esmesi bekleniyor.

        İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, kuzeybatı kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; kuzeybatısı ile Kırıkkele ve Kırşehir çevrelerinde kuvvetli olacağı bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin doğusunda güneyli yönlerden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde (60-90 km/saat) esmesi bekleniyor.

        BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

        ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Orta Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların Orta Karadenizde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde (60-90 km/saat) esmesi bekleniyor.

        DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, güneyinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; saatlerinden itibaren bölge genelinde güneyli yönlerden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde (60-90 km/saat) esmesi bekleniyor.

        GÜNEYDOĞU ANADOLU: parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde güneyli yönlerden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde (60-90 km/saat) esmesi bekleniyor.

        ANKARA'YA KAR UYARISI

        Meteoroloji, Ankara'da kar yağışı uyarısı yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Ankara’nın çevre ilçelerinde aralıklarla devam eden merkezde ise öğle saatlerinde görülen kısa süreli kar yağışının, bugün akşam saatlerinden sonra tekrar başlayacağı,

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ