Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de etek altı operasyonunda öğretim görevlisi ve 2 polis tutuklandı

        HABER MERKEZİ/İZMİR

        İzmir'de yaklaşık 3 yıl önce o dönemde bir dershanede öğretmen olan F.Ç., kurduğu bavullu özel bir düzenek ile metro istasyonunda üniversite öğrencisi genç bir kızın etek altı görüntülerini çektiği iddiasıyla gözaltına alındı.

        F.Ç.'nin gözaltına alınmasının ardından bilgisayarında bulunan suç delillerini sahte tutanak ile yok ederek serbest kalmasını sağladıkları ileri sürülen İzmir Emniyeti eski Asayiş Şube Müdürü Ö.D.'nin de aralarında bulunduğu 6 polis ile Tunceli Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan F.Ç. gözaltına alındı. Haklarında yakalama kararı çıkarılan 2 polis de teslim oldu.

        Emniyetteki sorgu işlemleri tamamlanan 8'i polis 9 kişi, dü sabah saatlerinde 'Delilleri karartmak, görevi kötüye kullanmak, suçluyu kayırmak' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 4'ü savcılık sorgusunun ardından serbest kalırken, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen şüphelilerden İzmir eski Asayiş Şube Müdürü Ö.D'nin de aralarında bulunduğu 3 polis tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Polis memuru A.K. ile öğretim görevlisi F.Ç. tutuklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ