Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN TÜRK'te katıldığı programda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

        Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

        Siyasete girerken halka inandığım doğruları her zaman söyleyeceğimi söyledim. Altın kaplamalı klozetin fotoğrafları gazetelerde çıktı. Bu iktidar döneminde bir devlet dairesinde, bir kamu kurumunda bir kişi çıkıp da kendisine altın kaplı klozet yapıyorsa bunun sorumlusu ben miyim? Ben bunun hesabını sormayacak mıyım? Ben saray, şu, bu demedim.

        Ankara’daki beyler altın kaplı klozetler yaptırıyorsa, birinin bunu düşünmesi lazım. Beyefendi üzerine alınmış. Muhatap almıyorum. Benimle özel bir tartışma alanı yaratmak istiyor. Cezai ehliyeti olmayan bir kişiyi benim muhatap almam doğru değil ki. Önce cezai ehliyetinin olması lazım.

        Bugün kullandığı dil nefret dilidir, nefret söylemidir. Buradan bu kandil gecesi tuvalet temizleyip, çocuklarının rızkını sağlayan bütün emekçilerin gözlerinden öpüyorum. Bu ona yeter.

        O özellikle benimle tartışmak istiyor, niye tartışayım? Bu ülkede dünya kadar sorun var. Hiç aklına geliyor mu, kim yaptı bunu? Neden hesabını sormayalım bunun? Ben sorunca da bağırıyor.

        “Bunu metafor olarak mı kullandınız?” sorusu üzerine şunları söyledi:

        Dönemin metaforu... Bunların yaşadığı şafatafta bakın. Lale devrini yaşıyorlar. 17 milyon yoksul var. Siz altın kaplamalı klozet yaptırıyorsunuz kendinize, ben buna isyan etmeyecek miyim? Ben bu ülkenin insanının hakkını savunmayacak mıyım? Beyefendi üzerine alınmış. Neyine alınırsa alınsın. Üzerine gideceğim bunun. Saray'a beni davet ediyor. Hukuk üstünlüğünü savunan bir cumhurbaşkanı, ettiği yemine sadık kalan cumhurbaşkanı, Danıştay Dava Daireleri Genel Kurulu kararıyla kaçak olan bir sarayda oturmaz. Ne yapacak 1100 odalı yerde?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ