Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Süleyman Demirel’in vefatıyla ortaya çıktı: 9. Büro

        ANKARA/GAZETE HABERTÜRK

        Cumhurbaşkanlığı bünyesinde, eski Cumhurbaşkanlarının her biri için ayrı bir büro faaliyet gösteriyor. Bürolar, Cumhurbaşkanı’nın hizmet sırasıyla numaralandırılıyor. Görev sürelerini tamamlayan Cumhurbaşkanlarının talep etmeleri halinde aşçı, şoför, koruma, danışman ve doktor gibi personel Cumhurbaşkanlığı kadrolarından temin ediliyor. 9. Cumhurbaşkanı Demirel ile birlikte Güniz Sokak’ta görev yapan 4 personel ile Dr. Aylin Cesur da Cumhurbaşkanlığı 9. Büro personeli olarak adlandırılıyordu.

        Demirel’in vefat etmesinin ardından 9. Büro personelinin akıbeti merak konusu oldu. Bu konudaki kararı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan verecek. Güniz Sokak’taki evin müzeye dönüştürülmesine destek veren Erdoğan, söz konusu personelin Güniz Sokak’ta görevlerini sürdürmelerini isteyebilir. Aksi halde, farklı devlet dairelerine kaydırılmaları gündeme gelecek. Bu görevlilerden hizmet süresini tamamlayanlar emekliye de ayrılabilecek. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer için kurulan 10. Büro’da yaklaşık 35, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için kurulan 11. Büro’da ise yaklaşık 50 personelin görev yaptığı öğrenildi.

        8. BÜRO HİÇ KURULMADI

        1 ay önce vefat eden Kenan Evren’in yanında ise çoktandır Cumhurbaşkanlığı personeli görev yapmıyordu. Dolayısıyla 7. Büro yıllar önce kapatılmıştı. Cumhurbaşkanları, bürolarını görevden ayrılmadan önce imzaladıkları bir kararnameyle kuruyor. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal görevi sırasında vefat ettiğinden 8. Büro hiç kurulmadı. Söz konusu büroların kapatılması kararını ise görevdeki Cumhurbaşkanları veriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ