Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Öldürüp mevlidine gitti!

        Neşet KARADAĞ/ ADANA

        Adana'da satın aldığı otomobilin 23 bin liralık borcunu ödememek için arkadaşı Seyithan Dağ'ı (34)tabancayla öldürdükten sonra mevlidine gidip ailesine başsağlığı dilediği iddia edilen Cumali Dokuz (51), 'Ben öldürmedim' dedi, mahkeme savcısı müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

        Yargılandığı Adana 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde suçlamayı kabul etmeyen Dokuz, Seyithan ile havyan alım satım işi yaptıklarını belirterek, "Olay günü Seyithan'ı koyun almak için evinden aldım. Yolda bana Camili Köyü'nden Eyüp isimli birine borcu olduğunu, bir gün önce Eyüp'ün kendisine ağır ithamlarda bulunduğunu borcunu bir kaç gün içinde ödeyeceğini söyledi. Kendisini regülatör köprünün orada indirdim. Kesinlikle Seyithan'ı ben öldürmedim, 3-4 yıldır arkadaşlığımız var, husumetimiz yoktur. Kötülüğüm de olmamıştır" dedi. Sanık güvenlik kamera görüntülerindeki aracın kendisine ait olmadığını iddia etti.

        DELİLLER SANIĞI GÖSTERDİ

        Mahkeme savcısı, davayla ilgili mütalaasında delillerin katil zanlısı olarak sanığı gösterdiğini belirterek, "...MOBESE kayıtları ve tanık anlatımları dikkate alındığında maktulün öldürüldüğü zaman diliminde sanığın yanında olduğu ve eylemin sanık tarafından işlenildiği anlaşılmıştır" dedi. Savcı Dokuz'un müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

        LASTİK İZLERİ YAKALATMIŞTI

        Adana Yenibey Mahallesi'nde oturan ve hayvan alım satım işiyle uğraşan 7 çocuk babası Seyithan Dağ, 4 Ocak 2013'te Karaisalı'nın Bekirli Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda tabancayla öldürülmüş olarak bulunmuştu. Olay yerinde inceleme yapan ekipler bulanan lastik izleri ve Mobese kayıtlarından yola çıkarak Dağ'ın arkadaşı Cumali Dokuz'u tutuklamıştı. Zanlının öldürdüğü iddia edilen arkadaşının cenazesine katılıp ağladığı, mevlidine gidip ailesine başsağlığı dilediği de belirlenmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ