Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır'da 1 asker şehit oldu

        Veysi İPEK/DİYARBAKIR

        Hendek ve barikatların kaldırılması için Sur ilçesinde 5 mahalle ile Gazi Caddesi ile Dağkapı Meydanı'nda sokağa çıkma yasağı 9'uncu gününe girdi. PKK'nın kazdığı hendekleri kapatmak için operasyon düzenleyen güvenlik güçlerine PKK'lılar tuzaklanmış el yapımı patlayıcılar ile uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi.

        UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU

        Hasırlı Mahallesi Yıkıkkaya Sokak'ta saat 10.30 sıralarında polis ile jandarma özel harekat timlerine önce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı patlatılarak, ardından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Kanas kullanan PKK'lının ateş açması sonucu 2 asker yaralandı. Yaralıları almaya ambulanslarla giden sağlık personelinin çatışma nedeniyle yaşadığı zor anlar telsiz konuşmalarına yansıdı. Ambulansla alınan yaralılar, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Askeri Hastane'ye kaldırıldı. Askerlerden uzman çavuş şehit oldu.

        GENELKURMAY AÇIKLAMA YAPTI

        Bu olayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamada şöyle denildi: "Sur ilçesinde icra edilen operasyon kapsamında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavisine devam edilmektedir."

        KURŞUNLU CAMİ YAKINLARINDA 1 ASKER, 2 POLİS YARALANDI

        Hasırlı Mahallesi'nde şiddetli çatışmalar yaşanırken, saat 11.30 sıralarında Cevatpaşa Mahallesi tarihi Kurşunlu Cami yakınlarında özel harekat polisleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. PKK'lıların açtığı ateşte 2 polis yaralandı. Destek için Dabanoğlu Mahallesi'nden bölgeye giren 1 asker de ayağından yaralandı. Yaralı güvenlik görevlileri, Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

        Şiddetli çatışmaların yaşandığı Hasırlı ve Cevatpaşa mahallelerinde 3 PKK'lının etkisiz hale getirildiği, ancak cesetlerin kaçırıldığı öne sürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ