Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İki bin kişi İdil'den Cizre'ye yürüyüşe geçti
        1

        HDP ve DBP öncülüğünde Şırnak'ın İdil İlçesi'nde bir araya gelen yaklaşık 2 bin kişi, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre İlçesi'ne gitmek için yürüyüşe geçti.

        2

        İdil İlçesi'ndeki Turgut Özal Mahallesi'nde bulunan Aşiti Parkı'nda saat 11.00'de toplanan ve aralarında HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş, HDP, DBP yöneticileri, belediye başkanlarının bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi, PKK'lı teröristlerin kazdığı hendek ve kurduğu barikatların arasından geçerek, Cizre'ye gitmek üzere yola çıktı.

        3

        Sık sık Abdullah Öcalan lehine slogan atan grup, Turgut Özal ve Yeni Mahalle'deki hendek ve barikatların üzerinden geçerek yürüyüşe devam etti.

        4

        Yeni Mahalle güzergahını kullanan grup, Botaş Caddesi üzerinden dağ yoluna çıktı. Polisin müdahale etmediği grubun dağ yollarından Cizre'ye yürüyüşü sürüyor.

        5

        Öte yandan kepenklerin kapalı olduğu ilçede, bazı öğrencilerin okul boykotu da sürüyor.

        6

        Şırnak'ın İdil ilçesinden Cizre ilçesine yürümek isteyen kalabalık gruba güvenlik güçleri biber gazıyla müdahale etti. Bunun üzerine kitlenin içerisindeki bir grup İdil'e geri dönerken, bir grup ise Harbak köyünde bekleyişe geçti.