Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dizilere aile teşviki yoksula ücretsiz internet

        AYKUT YILMAZ / GAZETE HABERTÜRK

        Aileve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile RTÜK, televizyon dizileriyle ilgili bir anlaşmaya imza attı. Bu anlaşma çerçevesinde RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya ve üye Taha Yücel geçen hafta Bakan Sema Ramazanoğlu’nu ziyaret etti. RTÜK kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede aile dizilerinin önemine değinildi.

        Dizilerde kadın ve çocuklara yönelik olumsuz örneklerin ele alındığı görüşmede, kadının şiddete ve tecavüze uğramadığı, çocuğun şiddet görmediği “aile dizilerine” maddi destek verilmesi konusunda 2 kurumun anlaştığı öğrenildi. Toplumun aile, kadın, çocuk, genç ve yaşlılar başta olmak üzere tüm kesimlerine yönelik pozitif ayrımcılık içeren çalışmaların yapılması ve desteklenmesi konularında birlikte çalışacak iki kurum, şubatta televizyonların genel yayın yönetmenlerinin yanı sıra, yapımcı, yönetmen, senarist ve oyuncularla bir toplantı yapacak. Toplantıda dizilere verilecek desteğin ayrıntıları ele alınacak.

        ‘ACİLEN KIZ YURDU’

        Bu arada Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu, İstanbul’da “Genç Fikirler Güçlü Kadınlar” projesinin kapanış toplantısına katıldı. Ramazanoğlu, en büyük projelerinin kız çocuklarının eğitim süresinin uzatılması olduğunu belirterek, “Türkiye’de kız çocuklarının okulda kalma süresi yaklaşık 6.7 yıl... Yani kız çocukları birinci 4 yılı okuyorlar ikinci 4 yılı tamamlayamadan okuldan ayrılmak zorunda kalıyorlar. Erkek çocukların okulda kalma süreleri yaklaşık 8 buçuk yıl... Erkek çocukları ikinci 4 yılı da bitiriyorlar üçüncü 4 yıla başlayıp orada terk ediyorlar” dedi. Ramazanoğlu, ortaöğretimdeki kız çocukları için yeterli kalacak yer olmadığını, acilen kız yurtları yapılmasını istediklerini belirterek, şunları söyledi: “Kız çocuklarını 4+4+4 yani 12 yıl okulda tutmamız lazım. Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak araştırmalara devam ediyoruz. Hangi il, ilçeye kaç tane yurt yapmamız gerekiyor, bunu araştırıyoruz. İçinde sanat atölyeleri, spor salonları olacak.”

        İNTERNET PROJESİ

        Hayata geçirilecek yeni reformlara ilişkin de bilgi veren Bakan Ramazanoğlu, bunlardan en önemlilerinden birinin ücretsiz internet olacağını söyledi. Kadınlar ve çocuklar için internetin kullanımının yaygınlaştırılması konusunda önemli bir projeleri olduğunu aktaran Ramazanoğlu, “Yoksul ailelere ücretsiz internet, önümüzdeki günlerde yasalaşacak. Tespit ettiğimiz belli bir gelirin altındaki ailelere internet erişim paketi sunuyoruz. Bu korumalı aile internet paketi olacak. Bu ailelere devlet, sivil toplum olarak tablet, bilgisayar veriyoruz. Bu çerçevede çocuklarımızı internet kafelerden koruyacağız. ‘İnternete girmek istiyorum’ diye özellikle varoşlarda ve büyükşehirlerde sokağa çıkan çocuklarımızı bekleyen en büyük tehlike sigara, uyuşturucu, alkol” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ