Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sokağa çıkma yasağı söylentisi, İdil'de göçe yolaçtı
        1

        Şırnak'ın İdil İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı uygulanacağı söylentileri üzerine, bir çok kişi ilçeyi terketmeye başladı.

        2

        İlçedeki görevli bazı öğretmenlerin de izin veya rapor alarak yarın yapılacak karne dağıtımını beklemeden ayrıldığı belirtildi.

        3

        İdil'de Turgut Özal ve Yeni Mahalle'de bulunan hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması amacıyla sokağa çıkma yasağının uygulanacağı söylentileri üzerine bazı vatandaşlar, ilçeyi terketmeye başladı.

        4

        İlçe merkezinin nüfusu 30 bin olmasına rağmen, Cizre'deki çatışmalı ortamdan kaçarak İdil'e yerleşenlerle birlikte yaklaşık 2 katına çıkmıştı.

        5

        Hendek ve barikatların bulunduğu Yeni ve Turgut Özal Mahallesi'nde sık sık çatışmalar olurken; geçen pazartesi günü 3 polisin şehit olduğu, 4 polisin yaralandığı PKK'nın bombalı tuzağından sonra, sokağa çıkma yasağı uygulanacağı söylentileri, insanların ilçeden ayrılmalarına yolaçtı.

        6

        Özellikle Cizre'den gelip de İdil'e söz konusu mahallelere yerleşenler bu kez Midyat ve Mardin ile akrabalarının bulunduğu köylere göç ediyor.

        7

        İlçede görevli bazı memur ve öğretmenler de rapor ve izin alarak, yarın yapılacak karne dağıtımını beklemeden ilçeden ayrıldığı öğrenildi.

        8

        İlçeyi terkeden bazı öğretmenlerin kapılarına, 'Evimi arama yapacak güvenlik personeli, ben de devlet memuruyum. Evimi fazla dağıtmayın, tabi ki lütfen' diye not yazdıkları görüldü.

        9

        Yeni ve Turgut Özal Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, araçlarla ev eşyalarını taşırken; bazı vatandaşlar ise yanlarına alabildikleri eşyalarıyla hendek ve barikatları aştıktan sonra bulduğu araçla ilçeyi terkettikleri gözlendi. DHA