Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bağdat Caddesi sapığı nasıl şoför oldu?

        GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul Şoförler Odası Başkanı Cem Sert,Bağdat Caddesi’ndeüniversite öğrencisi E.F.B.’ye tecavüz edenservis şoförü C.A.’nın kullandığı araçla ilgili olarak, “Bu olayda bahsi geçen servis aracı 2015’te evrak eksikliği nedeniyle çalışma ruhsatı alamamış” dedi.

        Sert, ticari araçların çalışma ruhsatı alabilmesi için araç sahibinin büyükşehir belediyesinden yol belgesi alması gerektiğini belirterek, “Bu belgenin yanı sıra araçta çalışacak şoför için de şoförün sabıka kaydı, sağlık durumu, psikoteknik eğitimi gibi bilgilerin olduğu genel bir belge de almak zorundadır.

        ‘BELGELER OLMADAN ŞOFÖR ÇALIŞAMAZ’

        Belgeler olmadan servis aracı ticari faaliyet yapamaz. Okul servisi ise okul aile birlikleri de belgelerle ilgili çalışır. Normal şartlarda bu belgeler olmadan servis şoförü de çalışamaz. Bunlar olmadığı takdirde kaçak çalışma söz konusudur. Bu tespit edildiğinde araç bağlanır, yüksek para cezası vardır.

        SERVİS ARACI DA RUHSATSIZ ÇIKTI

        Bu olayda bahsi geçen servis aracı da 2015’te evrak eksikliği nedeniyle çalışma ruhsatı alamamış. Bu eksik evraklar nelerdir, onu bilmek gerek” diye konuştu. C.A.’nın ‘hırsızlık’, ‘uyuşturucu kullanmak’, ‘güveni kötüye kullanmak’ ve ‘yaralama’ suçlarından 8 ayrı sabıka kaydı olmasına rağmen bir bankanın servis şoförü olarak nasıl işe alındığı da soruşturma sonucunda ortaya çıkacak.

        ÖZTÜRK’ÜN TEPKİ ÇEKEN TWEET’İ

        Eski Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Twitter’dan “Utanç verici olay Bağdat Caddesi’nde değil, Bostancı’da ara sokakta oldu. Marka değeri olan caddeyi harcamayın” yazdı. Öztürk’ün yorumuna yüzlerce eleştiri geldi. Tweet’ini silmek zorunda kalan Öztürk, “Cinsel tacizi utanç verici olarak niteleyerek lanetlememe rağmen küfür ve tacize varacak hakaretler, yazık. Bu konuda sizden çok çabam var” şeklinde bir tweet daha attı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ