Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İzmir'de Cerattepe protestosunda 17 gözaltı

        İzmir'de Artvin'in Cerattepe bölgesinde yapılması planlanan madencilik faaliyetini protesto için izinsiz gösteri düzenleyen ve polisin uyarılarına rağmen dağılmayan gruba müdahale edildi.

        Konak ilçesi Alsancak semtindeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanan bir grup, sloganlar attı, oturma eylemi yaptı.

        Polis, basın açıklaması yapmak isteyen gruptakileri dağılmaları yönünde uyardı. Uyarıları dikkate almayan gruptakilere müdahale eden ikepler, 17 kişiyi gözaltına aldı.

        BEYOĞLU'NDA CERATTEPE EYLEMİ

        İstanbul Beyoğlu2nda ise DİSK'e bağlı Enerji-Sen üyesi bir grup, Artvin Cerattepe'de bölge halkının madencilik faaliyetlerine yönelik tepkisine destek için yürüyüş ve eylem gerçekleştirdi.

        Enerji-Sen üyesi grup saat 19.00 sıralarında Talimhane'deki Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) önünde bir araya geldi. 'Doğanın talanına, madenci yalanına, Artvin'in düşmanına dur de' ve 'Cerattepe'de doğama, BEDAŞ'ta işime dokunma' yazılı pankart açan grup, 'Yerin üstü 'Altın'dan değerlidir', 'Madenci şirket Arvin'i terk et' ve 'Cerattepe geçilmez Artvin halkı yenilmez' yazılı dövizler taşıdı. Grup yürüyüş boyunca 'Diren Artvin İşçiler seninle', 'Artvin halkı yalnız değildir', 'Katil Cengiz Artvin'den defol' ve 'Cerattepe geçilmez Artvin halkı yenilmez' şeklinde sloganlar attı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ