Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cansel'in arkadaşları şikayetçi oldu, sınıfın yeri değişti

        Kayseri'de öğretmeni Bayram Ö.'nün cinsel istismarının ardından intihar eden lise öğrencisi Cansel Buse K.'nın okuldaki sınıfı, arkadaşlarının "Psikolojimiz bozuldu. Olumsuz etkileniyoruz'' şikayetleri üzerine, okul yönetimince 4'üncü kattan 1'inci kata alındı.

        Matematik öğretmeni 39 yaşındaki Bayram Ö. ile lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Cansel Buse K. arasında 6 aylık süreçte yaşanan ve genç kızın intiharıyla sonuçlanan olayın ardından, Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi'nde 4'üncü katında bulunan sınıf arkadaşları, psikolojilerini bozduğu ve kendilerine sürekli yaşamını kaybeden genç kızı hatırlattığı gerekçesiyle sınıflarının bir başka kata alınmasını istedi.

        Milli Eğitim Müdürlüğü'nce el çektirilen biri müdür 5 yöneticinin yerine geçici olarak atanan yeni lise yönetimi, Cansel Buse K.'nın sınıfındaki arkadaşlarının bu isteğini kabul etti. Cansel'in arkadaşlarının okuduğu 12'nci sınıfı 4'üncü kattan 1'inci kata aldı. Cansel'in sınıfındaki arkadaşları için okul yönetiminin psikolojik desteği sürerken, Okul Aile Birliği ve diğer ögrencilerin velileri de yıl sonunda üniversite sınavına girecek çocuklarıyla daha fazla ilgilenmeye başladı.

        TUTANAK ALMIŞLAR

        Öte yandan, görevden el çektirilip haklarında adli ve idari soruşturma açılan 5 okul yöneticisinin, genç kızın intiharından bir gün önce okulda bayılması, 112 sağlık ekibinin çağrılması, Cansel Buse K.'nın revirde bir süre istirahat etmesi sürecinde, Cansel'in hastaneye ve eve gitmeyi kabul etmediğine dair tutanak tuttuğu belirlendi. Yaşamına son veren Cansel Buse K.'nın da kendi el yazısıyla okul yönetimine, "Bir şeyim yok, iyiyim'' diye yazı verdiği, bu yazının da halen gizli olarak devam eden soruşturma dosyasına konulduğu ifade edildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ