Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 29 Şubat'ta evlenen çiftler evliliklerini 4 yılda bir kutlayacaklar

        Şubat'ın 29 çektiği artık yılın 2016'ya denk gelmesiyle, Türkiye'de 35 bin kişi dört yıl aradan sonra doğum günlerini kutlarken, İzmir'de 29 Şubat'ta evlenenler de oldu.

        Günde 15 nikahın kıyıldığı Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Evlendirme Dairesi'nde, 29 şubat'ta biri salon dördü oda olmak üzere 5 nikah kıyıldı. Birbirine 'evet' diyen Gülcan Berkant- Emirhan Açıkgöz çiftinin, evililik yıldönümlerini 4 yılda bir kutlayacak olması, özellikle damadın bekar erkek arkadaşları tarafından büyük destek gördü.

        İzmir'de Konak'ta beş, Karşıyaka'da bir Bornova'da iki çift, 29 Şubat'ta evlendi. Çiftler, evlilik yıldönümlerini Şubat'ın 29 çektiği artık yıllarda 4 yılda bir kutlayacak. Selahattin Akçiçek Evlendirme Dairesi'nde salon nikahı ile birbirlerine 'evet' diyen Gülcan Berkant (18) ve Emirhan Açıkgöz (28) aslında üç yıl önce evlilik kararı aldıklarını, damadın tercihiyle 29 Şubat'ta nikahlandıklarını söyledi. Emirhan Açıkgöz, "Aslında benim derdim bir an önce olmasıydı. 29 Şubat olduğunu sonradan fark ettim. İsabetli de olmuş, daha iyi" derken, gelin ise "Özel bir tarih olmasını istedik ama bu çok özel oldu. Yine de mutluluğumu gölgelemedi" dedi.

        Çiftin evililik yıldönümlerini dört yılda bir kutlayacak olması özellikle damadın bekar erkek arkadaşları tarafından büyük destek gördü. Yavuz Kutlu, "Ben de kesinlikle bu tarihte evleneceğim. Kız arkadaşımı ikna edeceğim. Çok anlamlı bir tarih" dedi.

        'KADINLAR KARŞI ÇIKIYOR'

        29 Şubat'ta yapılan oda nikahlarının genelde eş durumundan tayin, aynı erkek / kadınla yeniden evlenme olması dikkat çekti.

        Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi Nikah Memuru Funda Akkılınç, "29 Şubat tercih edilen bir gün değil. Bazı çiftler tercih ediliyor. Özel bir gün aslında. Dört yılda bir kutlamayı erkekler tercih ediyor. Başvuruya geldiklerinde kadınlar karşı çıkıyor. 29 Şubat tartışmalarına şahit oluyoruz. Evlenenler de aciliyet nedeniyle tercih ediyor" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ