Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Özel güvenliklere emniyet denetimi

        Deniz ÇİÇEK/ANKARA

        EmniyetGenel Müdürlüğü; stratejik yerlerdeki özel güvenlik görevlilerini denetleme kararı aldı. Bu amaçla 81 ilin valiliği ve Jandarma Genel Komutanlığı’na bir genelge gönderildi.

        Genelgede öne çıkan unsurlar şöyle:

        STARTEJİK TESİSLER

        Havalimanları, limanlar, turizm bölgeleri, spor müsabakaları, alışveriş merkezleri, otogar, otobüs, metro durak ve istasyonları ile petrol boru hatları, enerji nakil hatları ve barajlar gibi ekonomik ve stratejik tesislerdeki özel güvenlik tedbirleri gözden geçirilecek.

        SAYI DENETİMİ

        Söz konusu yerlerdeki özel güvenlik personeli sayısı, kullanılan silah, teçhizat ve güvenlik cihazları tespit edilecek. Yeterli olup olmadığı kontrol edilecek. Güvenlik risk analizi yapılarak, amacına uygun görev dağılımı yapılıp yapılmadığına bakılacak. Görevlendirilen personelin koruma ve güvenlik hizmeti dışında çalıştırılıp çalıştırılmadığına dikkat edilecek.

        PARA CEZASI

        Eksiklikleri süresi içinde gidermeyen kuruluşlara idari para cezası uygulanacak.

        GÜVENLİKSİZ AVM KALMAYACAK

        Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından 26 Şubat’ta yayımlanan Alışveriş Merkezleri Yönetmeliği uyarınca, alışveriş merkezi kapsamına giren yerlerde özel güvenlik hizmeti verilmesi sağlanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ