Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Başbakan Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na sert yanıt

        HABERTURK.COM

        Başbakan Davutoğlu, Finlandiya ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.Davutoğlu, düzenlediği basın toplantısında gündeme dairaçıklamalarda bulundu.

        Davutoğlu, CHP lideriKılıçdaroğlu'nun Aile Bakanı SemaRamazanoğluhakında kullandığı "Birilerinin önüne yatmış vaziyette"ifadesine ilişkin "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza yönelik hiçbir siyasetçiyi bırakın, herhangi bir insanın ağzına yakışmayacak sözler sarf etmiştir" dedi.

        Davutoğlu'nun açıklamasından satır başları:

        - Finlandiya ile ikili ilişkilerimizi geliştirmeye kararlıyız.Finlandiya dost bir ülkemizdir.

        - Arkadaşlar, siyasi hayatın esası edeptir. Nezakettir, üsluba dikkattir. Kılıçdaroğlu iki büyük hata yaptı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza yönelik sarf ettiği, hiçbir siyasetçiyi bırakın, herhangi bir insanın ağzına yakışmayacak sözler sarf etmiştir. Gerekli açıklamayı yaptım. Bu hatada ısrar edip ikinci bir açıklama yapması ikinci bir hatadır. Özür dilemiş olsaydı hatasını telafi etmezdi. Birincisiyle edepsizlik yapmıştır, ikincisiyle akılsızlık yaptı. Bana adam gibi cevap versin Başbakan cevap demişti. Adam olana adam gibi cevap verilir. Ben onu adamdan saymıyorum.

        - Daha önce kanaatlerimi paylaştım akademisyenlere dair. Kesin hüküm verilene kadar tutuklu yargılamayı doğru bulmadığımı söyledim. Her seferinde de söyledim eğer kaçma gibi, delil saklama gibi bir gerekçe söz konusuysa bunu da takdir edecek olan hakimdir.

        - Arkadaşlar bir ülkede bir kişi terör yaparak o ülke insanına zarar vermeyi amaç edinmişse o ülkenin insanlarıyla manevi bağını koparmıştır. Hiçbir aklı başında vatandaş kendi vatandaşlarını ve insanlarını terör saldırısıyla yok etmeyi, terör saldırısı düzenlemeyi düşünmez. Dolayısıyla fiilen o ülke o vatanla bağı kopmuş demektir. Ancak şu anki mevzuatta kimlerin vatandaşlıktan çıkarılacağı bellidir. Casusluk başta olmak üzere biz terörle mücadele bağlamında ne gerekiyorsa bu adımları atarız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ