Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Özgecan'ın katiliyle ilgili soruşturmada 24 gardiyan gözaltında (

        Beycan ÜÇKARDEŞ / ADANA

        Üniversiteli Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken'in Adana Kürkçüler F Tipi Cezaevi'nde öldürülmesi, babası Necmettin Altındöken'in yaralamasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında cinayet büro amirliği ekipleri, aralarında cezaevi doktoru ve bir müdür yardımcısının olduğu 3'ü kadın 22'si infaz koruma memuru 24 şüpheliyi gözaltına aldı.

        Üniversiteli Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken'in Adana Kürkçüler F Tipi Cezaevi'nde öldürülmesi babası Necmettin Altındöken'in yaralandığı suç aleti silahın cezaevine sokulmasını araştıran Adana Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili 24 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen ve polis ekipleri tarafından evlerinden alınanların arasında cezaevi doktoru, bir müdür yardımcısı ile 3'ü kadın olan 22 infaz koruma memurunun olduğu öğrenildi. Polisin gözaltına aldığı infaz koruma memurları arasında olay sırasında başına silah dayanarak etkisiz hale getirilen gardiyanın da bulunduğu belirtildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler emniyete götürüldü. Şüphelilerin soruşturmayı yürüten 7 savcının talimatları doğrultusunda ifadelerine başvuracak.

        DAHA ÖNCE 6 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

        Adana Kürkçüler F Tipi Cezaevi'ndeki cinayet ve yaralamayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında daha önce zanlı Gültekin Alan, ona yardım ettiği belirlenen cezaevinde hükümlü Ahmet Tekin B., tutuklu Ferhat Y., infaz koruma memuru Hacı Ahmet Ö. ile silah temin ettiği öne sürülen hükümlü Hüsamettin B. ile eşi Gamze B. tutuklanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ