Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır'da 7 ton kaçak nargile tütünü ele geçirildi
        1

        Mehmet KAYAHAN / DİYARBAKIR

        Diyarbakır Merkez Bağlar İlçesi'nde gıda toptancılar sitesi içinde bulunan bir ambara yapılan baskında 6 bin 275 kilogram nargile tütünü, 4 bin kilogram nargile yapımında kullanılan gliserin, 8 bin kilogram nargile tütünü tatlandırıcısı (glikoz şurubu), 400 litre nargile tütünü aroması ele geçirildi.

        2

        YURTDIŞINDAN KAÇAK YOLLARLA GETİRİLİYOR

        Diyarbakır Merkez Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi, gıda toptancılar sitesinde bulunan bir ambarın kaçak nargile tütünü imalathanesi olduğu ortaya çıktı.

        3

        Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri bir ihbar üzerine, gıda toptancılar sitesi içinde bulunan ambara operasyon düzenledi.

        4

        Ambarda yapılan aramada, yurtdışından kaçak yollarla getirilen nargile tütünü ve nargile malzemesinin, işletilen imalathane olduğu ortaya çıktı.

        5

        TONLARCA TÜTÜN VE GLİSERİN ELE GEÇİRİLDİ

        Ambarda yapılan aramada, bin 625 kilogram satışa hazır nargile tütünü, 2 bin 600 kilogram paketlemeye hazır nargile tütünü,

        6

        2 bin 50 kilogram işlemeye hazır tütün, 4 bin kilogram nargile yapımında kullanılan gliserin, 8 bin kilogram nargile tütünü tatlandırıcısı, (glikoz şurubu),

        7

        400 litre nargile tütünü aroması, 1 adet sanayi tipi mikser ve 1 adet pres makinesi ele geçirildi. Ele geçirilen nargile tütünü laboratuarda incelenmek üzere götürülürken, olayla ilgili E.A. isimli bir kişi gözaltına alındı.

        8

        UCUZ OLDUĞU İÇİN TERCİH EDİLİYOR

        Diyarbakır'da imalathanede ele geçirilen nargile malzemesinin bir kısmının kaçak yollarla yurtdışından getirildiği, bir kısmının da yurt içinden temin edildiği öğrenildi.

        9

        Kaçak imalathanede işlenerek satılan tütünün ucuz olduğundan dolayı tercih edildiği belirtildi.